|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
02/07/1998 |
Data da última atualização: |
10/07/2001 |
Autoria: |
SILVA, D. S. da. |
Título: |
Algaroba na alimentacao de bovinos de corte em confinamento. |
Ano de publicação: |
1983 |
Fonte/Imprenta: |
Fortaleza: BNB, 1983. |
Páginas: |
59p. |
Série: |
(BNB. Estudos Economicos e Sociais, 23) |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Utilizacao. |
Thesagro: |
Algaroba; Bovino; Confinamento; Gado de Corte; Nutrição; Nutrição Animal; Planta Forrageira. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00574nam a2200217 a 4500 001 1060643 005 2001-07-10 008 1983 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSILVA, D. S. da 245 $aAlgaroba na alimentacao de bovinos de corte em confinamento. 260 $aFortaleza: BNB$c1983 300 $a59p. 490 $a(BNB. Estudos Economicos e Sociais, 23) 650 $aAlgaroba 650 $aBovino 650 $aConfinamento 650 $aGado de Corte 650 $aNutrição 650 $aNutrição Animal 650 $aPlanta Forrageira 653 $aUtilizacao
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
31/12/2023 |
Data da última atualização: |
18/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
SOARES, B. DA S.; CARVALHO, C. W. P. de; GARCIA-ROJAS, E. E. |
Afiliação: |
BARBARA DA SILVA SOARES, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; EDWIN ELARD GARCIA-ROJAS, UFRRJ; UFF. |
Título: |
Optimization of the ultrasonic treatment for Tara gum using response surface methodology. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Polímeros - Cência e Tecnologia, v. 33, n. 1, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
High-intensity ultrasound irradiation proved to be an effective method for modifying tara gum by generating low molecular weight products and better water solubility. The objectives of this research were to optimize the parameters for the high-intensity ultrasonic treatment with response surface methodology and improve the tara gum solubility. The results demonstrated that after the ultrasound treatment, the solubility of the tara gum had increased (17.7%) as a result of the reduced intrinsic viscosity (70%). The molecular weight of the untreated tara gum was 1.89 x 106 Da, and after ultrasound treatment, it was reduced to 0.47 x 106 Da. Rheological analyses confirmed the reduction in molecular weight for the modified and optimized tara gum and the resulting increase in solubility. This knowledge provides a better understanding of ultrasound treatment technology and increases the scope for use of tara gum in the food industry. |
Palavras-Chave: |
Sonication. |
Thesaurus NAL: |
Depolymerization; Galactomannans; Solubility; Viscosity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01550naa a2200205 a 4500 001 2160373 005 2024-01-18 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOARES, B. DA S. 245 $aOptimization of the ultrasonic treatment for Tara gum using response surface methodology.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aHigh-intensity ultrasound irradiation proved to be an effective method for modifying tara gum by generating low molecular weight products and better water solubility. The objectives of this research were to optimize the parameters for the high-intensity ultrasonic treatment with response surface methodology and improve the tara gum solubility. The results demonstrated that after the ultrasound treatment, the solubility of the tara gum had increased (17.7%) as a result of the reduced intrinsic viscosity (70%). The molecular weight of the untreated tara gum was 1.89 x 106 Da, and after ultrasound treatment, it was reduced to 0.47 x 106 Da. Rheological analyses confirmed the reduction in molecular weight for the modified and optimized tara gum and the resulting increase in solubility. This knowledge provides a better understanding of ultrasound treatment technology and increases the scope for use of tara gum in the food industry. 650 $aDepolymerization 650 $aGalactomannans 650 $aSolubility 650 $aViscosity 653 $aSonication 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aGARCIA-ROJAS, E. E. 773 $tPolímeros - Cência e Tecnologia$gv. 33, n. 1, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|