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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  01/06/2006
Data da última atualização:  09/02/2022
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  OLIVEIRA, C. A. V.; CORREIA, R. C.; SILVA, C. N. da; CUNHA, W. da; FERREIRA, T. V. do C.
Afiliação:  CARLOS ALBERTO VASCONCELOS OLIVEIRA, CPATSA; REBERT COELHO CORREIA, CPATSA; Carliene Nunes da Silva; Willany da Cunha; Tânia Valéria do Carmo Ferreira.
Título:  Zoneamento e tipificação dos sistemas agrícolas do município de Lagoa Nova-RN.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1999.
Páginas:  20 p.
Série:  (EMBRAPA-CPATSA. Documentos, 89).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Características do município; Coleta de dados; Modelo estatístico; Sistemas de produção; Tipos de sistema de produção praticados pelos pequenos produtoires; Distribuição dos pequenos produtores por tipo; Estrutura da propriedade; Uso de tecnologias; Estrutura familiar e mão de obra; Estrura da renda; Estrutura hídrica.
Palavras-Chave:  Lagoa Nova; Rio Grande do Norte; Sistema agrícola; Tipificação; Zoneamento.
Thesagro:  Pequeno Produtor; Zoneamento agrícola.
Thesaurus Nal:  Agricultural zoning.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/33596/1/SDC89.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA33596 - 1UMTFL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  28/05/2018
Data da última atualização:  29/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CRUCELLO, J.; MIRON, L. F. O.; FERREIRA, V. H. C.; NAN, H.; MARQUES, M. O. M.; RITSCHEL, P. S.; ZANUS, M. C.; ANDERSON, J. L.; POPPI, R. J.; HANTAO, L. W.
Afiliação:  Juliana Crucello, Institute of Chemistry, Universidade Estadual de Campinas, 270 Monteiro Lobato, Campinas, SP 13083-970, Brazil; Luiz F. O. Miron, Institute of Chemistry, Universidade Estadual de Campinas, 270 Monteiro Lobato, Campinas, SP 13083-970, Brazil; Victor H. C. Ferreira, Institute of Chemistry, Universidade Estadual de Campinas, 270 Monteiro Lobato, Campinas, SP 13083-970, Brazil; He Nan, Department of Chemistry, Iowa State University, Ames, IA 50011, USA; Marcia O. M. Marques, Agronomic Institute of Campinas, Campinas, SP 13012-970, Brazil; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; Jared L. Anderson, Department of Chemistry, Iowa State University, Ames, IA 50011, USA; Ronei J. Poppi, National Institute of Science and Technology in Bioanalytics (INCTBio), Campinas, SP 13083-970, Brazil; Leandro W. Hantao, Institute of Chemistry, Universidade Estadual de Campinas, 270 Monteiro Lobato, Campinas, SP 13083-970, Brazil.
Título:  Characterization of the aroma profile of novel Brazilian wines by solid-phase microextraction using polymeric ionic liquid sorbent coatings.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Analytical and Bioanalytical Chemistry, online, May 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s00216-018-1134-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, a series of polymeric ionic liquid (PIL) sorbent coatings is evaluated for the extraction of polar volatile organic compounds (VOCs) from Brazilian wines using headspace solid-phase microextraction (HS-SPME), including samples from ?Isabella? and ?BRS Magna? cultivars?the latter was recently introduced by the Brazilian Agricultural Research Corporation ? National Grape & Wine Research Center. In this study, a series of polymeric ionic liquid (PIL) sorbent coatings is evaluated for the extraction of polar volatile organic compounds (VOCs) from Brazilian wines using headspace solid-phase microextraction (HS-SPME), including samples from ?Isabella? and ?BRS Magna? cultivars?the latter was recently introduced by the Brazilian Agricultural Research Corporation ? National Grape & Wine Research Center. The structurally tuned SPME coatings were compared to the commercial SPME phases, namely poly(acrylate) (PA) and divinylbenzene/carboxen/poly(dimethylsiloxane) (DVB/CAR/PDMS). The separation, detection and identification of the aroma profileswere obtained using comprehensive two-dimensional gas chromatography mass spectrometry (GC×GC-MS). The best performing PIL-based SPME fiber, namely 1-hexadecyl-3-vinylimidazolium bis[(trifluoromethyl)sulfonyl]imide with 1,12-di(3-vinylimidazolium)dodecane dibis[(trifluoromethyl)sulfonyl]imide incorporated cross-linker supported on an elastic nitinol wire, exhibited superior performance to DVB/CAR/PDMS regarding the average number o... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Flavor and aroma; Foodomics; Sensomics.
Thesaurus NAL:  Biomarkers; Food chemistry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177777/1/Crucello-et-al-2018-Analytical-and-Bioanalytical-Chemistry.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV17723 - 1UPCAP - DD18.02341
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