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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  17/01/2019
Data da última atualização:  17/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, A. G.; CANAVARI, M.; WANDER, A. E.
Afiliação:  ALUISIO GOULART SILVA, CNPAF; MAURIZIO CANAVARI, UNIVERSITY OF BOLOGNA; ALCIDO ELENOR WANDER, CNPAF.
Título:  Consumer preferences and willingness-to-pay for integrated production label on common beans.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Economia agro-alimentare, n. 1, p. 1-18, 2018.
ISSN:  1972-4802
DOI:  10.3280/ECAG2018-001002
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Integrated Production has been applied in Brazil since 1998/99 aiming to mitigate the negative environmental impacts of intensive production areas, and to improve the quality of beans produced. Economic and market analysis is fundamental in providing adequate and better understanding of the likely response of potential buyers regarding this kind of product, especially when a premium price is feasible. The objective of this study was to analyse consumer perception of beans with a hypothetical integrated production label and estimate consumer willingness-to-pay for labelled beans. Data were collected from a sample of 160 consumers living in Goiânia, Brazil, using a questionnaire survey based on a discrete choice approach. The attributes (and levels) used in the choice experiment were label (IP labeled vs. conventional), price (3 levels), and brand (preferred vs. fictitious). Multinomial logit and mixed logit models were used to analyze data. The findings indicate that consumers are sensitive to the presence of the hypothetical label and are willing to pay more for IP certified beans. Thus, there could be an unmet demand for safe and sustainable food products because consumers apparently prefer the certified alternative, even when brand is known and price is higher.
Thesagro:  Adoção de Inovações; Certificação de Produto; Consumidor; Feijão; Produção Integrada.
Thesaurus Nal:  Beans; Consumer behavior; Innovation adoption; Integrated agricultural systems.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35408 - 1UPCAP - DD20182018
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  28/02/2005
Data da última atualização:  28/02/2005
Autoria:  SILVEIRA, P. M. da; BRAZ, A. J. B. P.; DIDONET, A. D.
Título:  Uso do clorofilômetro como indicador da necessidade de adubação nitrogenada na cultivar de feijão Pérola.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 7., 2002, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV; DFT, 2002.
Páginas:  p. 791-793.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Clorofilômetro; Pérola.
Thesagro:  Adubação; Feijão; Phaseolus Vulgaris.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF22179 - 1UPCPL - --635.652C749r2005.00188
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