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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
05/12/2018 |
Data da última atualização: |
05/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
HIGUERA, J. M.; SILVA, A. B. S. da; HENRIQUE, W.; ESTEVES, S. N.; BARIONI JUNIOR, W.; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
Julymar M. Higuera, UFSCar; Ana Beatriz Santos da Silva, UFSCar; Wignez Henrique, Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Cruzamento genético e manejo nutricional em ovinos: efeito na composição mineral de diversos componentes corporais. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA, 2018. |
Páginas: |
p.1148. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A produção de carne ovina de alta qualidade é cada vez mais relevante devido ao aumento do consumo e à crescente exigência dos consumidores em relação aos valores nutricionais dos alimentos. |
Palavras-Chave: |
Carne ovina; Ile de France; Santa Inês; Teor de minerais; White Dorper. |
Thesaurus Nal: |
Texel. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187757/1/CruzamentoGeneticoManejo.pdf
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Marc: |
LEADER 01093nam a2200253 a 4500 001 2100723 005 2018-12-05 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHIGUERA, J. M. 245 $aCruzamento genético e manejo nutricional em ovinos$befeito na composição mineral de diversos componentes corporais.$h[electronic resource] 260 $aIn: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA$c2018 300 $ap.1148. 520 $aA produção de carne ovina de alta qualidade é cada vez mais relevante devido ao aumento do consumo e à crescente exigência dos consumidores em relação aos valores nutricionais dos alimentos. 650 $aTexel 653 $aCarne ovina 653 $aIle de France 653 $aSanta Inês 653 $aTeor de minerais 653 $aWhite Dorper 700 1 $aSILVA, A. B. S. da 700 1 $aHENRIQUE, W. 700 1 $aESTEVES, S. N. 700 1 $aBARIONI JUNIOR, W. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agropecuária Oeste. Para informações adicionais entre em contato com cpao.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
22/06/2018 |
Data da última atualização: |
25/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
FERRACIOLLI, L. M. R. V. D.; LUIZ, D. de B.; SANTOS, V. R. V. dos; NAVAL, L. P. |
Afiliação: |
LUANA MORENA RODRIGUES VITOR DIAS FERRACIOLLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; DANIELLE DE BEM LUIZ, CPAO; VIVIANE RODRIGUES V DOS SANTOS, CNPASA; LILIANA PENA NAVAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS. |
Título: |
Reduction in water consumption and liquid effluent generation at a fish processing plant. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Cleaner Production, v. 197, p. 948-956, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2018.06.088 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazilian fish processing industries have grown due to public investments and changes in population habits. However, these industries consume a large volume of water and generate, in the same proportion, effluents, with high organic loading. Given that the market for commerce has more and stricter regulations, and the importance of environmental sustainability for the industries of the sector becomes more present, it is necessary to propose strategies for the aid of water conservation. Therefore, the objective of this study was to propose the minimization of water use in the production process and the reduction of liquid effluents generated in the industrial fish processing stages. For the study, the points where there was higher water consumption, the characterization of the effluent and the evaluation of the reuse potential in a pilot fish warehouse were identified. The results showed that the theoretical reduction of water consumption, after applying the principles of minimization, was 10.3%. When recycle or reuse of the effluent was applied, the reduction was 15.92%. The sustainability of the process intensifies when there is the separation of streams, combined with the practices of reduction of water consumption and recycling/reuse of the effluents after submission to the appropriate treatment. Keywords: |
Palavras-Chave: |
Pescado; Reuso. |
Thesagro: |
Água; Fábrica; Peixe; Processamento. |
Thesaurus NAL: |
Fish processing; Water conservation; Water reuse. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02140naa a2200277 a 4500 001 2098250 005 2018-10-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jclepro.2018.06.088$2DOI 100 1 $aFERRACIOLLI, L. M. R. V. D. 245 $aReduction in water consumption and liquid effluent generation at a fish processing plant.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aBrazilian fish processing industries have grown due to public investments and changes in population habits. However, these industries consume a large volume of water and generate, in the same proportion, effluents, with high organic loading. Given that the market for commerce has more and stricter regulations, and the importance of environmental sustainability for the industries of the sector becomes more present, it is necessary to propose strategies for the aid of water conservation. Therefore, the objective of this study was to propose the minimization of water use in the production process and the reduction of liquid effluents generated in the industrial fish processing stages. For the study, the points where there was higher water consumption, the characterization of the effluent and the evaluation of the reuse potential in a pilot fish warehouse were identified. The results showed that the theoretical reduction of water consumption, after applying the principles of minimization, was 10.3%. When recycle or reuse of the effluent was applied, the reduction was 15.92%. The sustainability of the process intensifies when there is the separation of streams, combined with the practices of reduction of water consumption and recycling/reuse of the effluents after submission to the appropriate treatment. Keywords: 650 $aFish processing 650 $aWater conservation 650 $aWater reuse 650 $aÁgua 650 $aFábrica 650 $aPeixe 650 $aProcessamento 653 $aPescado 653 $aReuso 700 1 $aLUIZ, D. de B. 700 1 $aSANTOS, V. R. V. dos 700 1 $aNAVAL, L. P. 773 $tJournal of Cleaner Production$gv. 197, p. 948-956, 2018.
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Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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