|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
02/07/2004 |
Data da última atualização: |
28/10/2009 |
Autoria: |
FONTES, J. R. A.; SILVA, A. A. da; VIEIRA, R. F.; RAMOS, M. M. |
Título: |
Movimentacao de herbicidas no solo aplicados via herbigacao na cultura do feijao em plantios direto e convencional. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina: Embrapa Cerrados, 2002. |
Páginas: |
27 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 54). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Características dos herbicidas Metolachior e Fomesafen. Movimentação de herbicidas no solo e sistema de plantio. Considerações finais. |
Palavras-Chave: |
Planta daninha; Plantio convencional; PVPRAG300; Zero tillage. |
Thesagro: |
Controle Químico; Feijão; Herbicida; Lixiviação; Phaseolus Vulgaris; Plantio Direto; Solo. |
Thesaurus Nal: |
beans; chemical control; conventional tillage; fomesafen; herbicides; leaching; metolachlor; soil; weed control; weeds. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/24716/1/doc_54.pdf
|
Marc: |
LEADER 01252nam a2200421 a 4500 001 1546459 005 2009-10-28 008 2002 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aFONTES, J. R. A. 245 $aMovimentacao de herbicidas no solo aplicados via herbigacao na cultura do feijao em plantios direto e convencional. 260 $aPlanaltina: Embrapa Cerrados$c2002 300 $a27 p. 490 $a(Embrapa Cerrados. Documentos, 54). 520 $aCaracterísticas dos herbicidas Metolachior e Fomesafen. Movimentação de herbicidas no solo e sistema de plantio. Considerações finais. 650 $abeans 650 $achemical control 650 $aconventional tillage 650 $afomesafen 650 $aherbicides 650 $aleaching 650 $ametolachlor 650 $asoil 650 $aweed control 650 $aweeds 650 $aControle Químico 650 $aFeijão 650 $aHerbicida 650 $aLixiviação 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aPlantio Direto 650 $aSolo 653 $aPlanta daninha 653 $aPlantio convencional 653 $aPVPRAG300 653 $aZero tillage 700 1 $aSILVA, A. A. da 700 1 $aVIEIRA, R. F. 700 1 $aRAMOS, M. M.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
11/01/2013 |
Data da última atualização: |
11/01/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
PASSAMANI, F. R. F.; LOPES, N. A.; PEREIRA, G. E.; PRADO, G.; BATISTA, L. R. |
Afiliação: |
Fabiana Reinis Franca Passamani, UFLA; Noelly Alves Lopes, UFLA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Guilherme Prado, FUNDAÇÃO EZEQUIEL DIAS; Luis Roberto Batista, UFLA. |
Título: |
Aspergillus section Nigri in grapes cultivated in the tropical winery region of Brazil. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Food and Public Health, Rosemead, v. 2, n. 6, p. 276-280, nov. 2012. |
DOI: |
10.5923/j.fph.20120206.13 |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
The main fungi responsible for the accumulation of ochratoxin A in grapes and wines belong to the genus Aspergillus Section Nigri. The production of this toxin by the fungus is related to abiotic factors and its presence may affect the quality and safety of the grapes grown and the wines produced. The aim of the present study was to assess the frequency of occurrence and the toxigenic potential of Aspergillus Section Nigri in grapes and seeds of Cabernet Sauvignon and Tempranillo varieties grown in the São Francisco Valley, northeast Brazil. To evaluate the distribution of these species and the toxigenic potential, samples of grapes of the Cabernet Sauvignon and Tempranillo varieties were collected in three wineries. The percentage of contamination in the grapes of the two varieties analyzed was larger than that of the seeds, and statistically different between the wineries studied. A total of 94 filamentous fungi were identified and none Aspergillus carbonarius were identified. The relationship between the percentage of contamination in the wineries examined and the geographic location and climate is not very clear, since the wineries are located on the same latitude and longitude, and are under influence of the same temperature (26℃). |
Palavras-Chave: |
Aspergillus Section Nigri; Brasil; Cabernet Sauvignon; Grape; Região Nordeste; Tempranillo; Wine. |
Thesagro: |
Contaminação; Doença de planta; Fungo; Ocratoxina; Semente; Temperatura; Uva; Variedade; Vinho; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/73754/1/PASSAMANI-FoodPublicHealth-v2n6p276-2012.pdf
https://www.sapub.org/global/showpaperpdf.aspx?doi=10.5923/j.fph.20120206.13
|
Marc: |
LEADER 02278naa a2200385 a 4500 001 1944697 005 2013-01-11 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5923/j.fph.20120206.13$2DOI 100 1 $aPASSAMANI, F. R. F. 245 $aAspergillus section Nigri in grapes cultivated in the tropical winery region of Brazil. 260 $c2012 520 $aThe main fungi responsible for the accumulation of ochratoxin A in grapes and wines belong to the genus Aspergillus Section Nigri. The production of this toxin by the fungus is related to abiotic factors and its presence may affect the quality and safety of the grapes grown and the wines produced. The aim of the present study was to assess the frequency of occurrence and the toxigenic potential of Aspergillus Section Nigri in grapes and seeds of Cabernet Sauvignon and Tempranillo varieties grown in the São Francisco Valley, northeast Brazil. To evaluate the distribution of these species and the toxigenic potential, samples of grapes of the Cabernet Sauvignon and Tempranillo varieties were collected in three wineries. The percentage of contamination in the grapes of the two varieties analyzed was larger than that of the seeds, and statistically different between the wineries studied. A total of 94 filamentous fungi were identified and none Aspergillus carbonarius were identified. The relationship between the percentage of contamination in the wineries examined and the geographic location and climate is not very clear, since the wineries are located on the same latitude and longitude, and are under influence of the same temperature (26℃). 650 $aContaminação 650 $aDoença de planta 650 $aFungo 650 $aOcratoxina 650 $aSemente 650 $aTemperatura 650 $aUva 650 $aVariedade 650 $aVinho 650 $aViticultura 653 $aAspergillus Section Nigri 653 $aBrasil 653 $aCabernet Sauvignon 653 $aGrape 653 $aRegião Nordeste 653 $aTempranillo 653 $aWine 700 1 $aLOPES, N. A. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aPRADO, G. 700 1 $aBATISTA, L. R. 773 $tFood and Public Health, Rosemead$gv. 2, n. 6, p. 276-280, nov. 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|