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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  02/07/2004
Data da última atualização:  28/10/2009
Autoria:  FONTES, J. R. A.; SILVA, A. A. da; VIEIRA, R. F.; RAMOS, M. M.
Título:  Movimentacao de herbicidas no solo aplicados via herbigacao na cultura do feijao em plantios direto e convencional.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Planaltina: Embrapa Cerrados, 2002.
Páginas:  27 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Documentos, 54).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Características dos herbicidas Metolachior e Fomesafen. Movimentação de herbicidas no solo e sistema de plantio. Considerações finais.
Palavras-Chave:  Planta daninha; Plantio convencional; PVPRAG300; Zero tillage.
Thesagro:  Controle Químico; Feijão; Herbicida; Lixiviação; Phaseolus Vulgaris; Plantio Direto; Solo.
Thesaurus Nal:  beans; chemical control; conventional tillage; fomesafen; herbicides; leaching; metolachlor; soil; weed control; weeds.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/24716/1/doc_54.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE29835 - 1EMBFL - --03776CPAC03776
AI-SEDE29835 - 2EMBFL - --03776CPAC03776
CNPAF24999 - 1EMBFL - PPFOL 47262002.4726
CNPSO24934 - 1EMBFL - --63216321
CPAC24716 - 1UMTFL - --DOC124DOC124
CPAO23975 - 1EMBFL - --FOL 14120FOL 14120
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  11/01/2013
Data da última atualização:  11/01/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  PASSAMANI, F. R. F.; LOPES, N. A.; PEREIRA, G. E.; PRADO, G.; BATISTA, L. R.
Afiliação:  Fabiana Reinis Franca Passamani, UFLA; Noelly Alves Lopes, UFLA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Guilherme Prado, FUNDAÇÃO EZEQUIEL DIAS; Luis Roberto Batista, UFLA.
Título:  Aspergillus section Nigri in grapes cultivated in the tropical winery region of Brazil.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Food and Public Health, Rosemead, v. 2, n. 6, p. 276-280, nov. 2012.
DOI:  10.5923/j.fph.20120206.13
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The main fungi responsible for the accumulation of ochratoxin A in grapes and wines belong to the genus Aspergillus Section Nigri. The production of this toxin by the fungus is related to abiotic factors and its presence may affect the quality and safety of the grapes grown and the wines produced. The aim of the present study was to assess the frequency of occurrence and the toxigenic potential of Aspergillus Section Nigri in grapes and seeds of Cabernet Sauvignon and Tempranillo varieties grown in the São Francisco Valley, northeast Brazil. To evaluate the distribution of these species and the toxigenic potential, samples of grapes of the Cabernet Sauvignon and Tempranillo varieties were collected in three wineries. The percentage of contamination in the grapes of the two varieties analyzed was larger than that of the seeds, and statistically different between the wineries studied. A total of 94 filamentous fungi were identified and none Aspergillus carbonarius were identified. The relationship between the percentage of contamination in the wineries examined and the geographic location and climate is not very clear, since the wineries are located on the same latitude and longitude, and are under influence of the same temperature (26℃).
Palavras-Chave:  Aspergillus Section Nigri; Brasil; Cabernet Sauvignon; Grape; Região Nordeste; Tempranillo; Wine.
Thesagro:  Contaminação; Doença de planta; Fungo; Ocratoxina; Semente; Temperatura; Uva; Variedade; Vinho; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/73754/1/PASSAMANI-FoodPublicHealth-v2n6p276-2012.pdf
https://www.sapub.org/global/showpaperpdf.aspx?doi=10.5923/j.fph.20120206.13
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV14284 - 1UPCAP - DDOnline
CPATSA50544 - 1UPCAP - PP0083200832
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