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Registros recuperados : 65 | |
2. | | SIDER, L. H. Biologia avançada na produção de pequenos ruminantes. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 18.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 10.; SIMPÓSIO PARAIBANO DE ZOOTECNIA, 6.; FORÚM DE COORDENADORES DE CURSOS DE ZOOTECNIA DAS UNIVERSIDADES BRASILEIRAS, 4.; FORÚM DE ESTUDANTES DE CURSOS DE ZOOTECNIA DAS UNIVERSIDADES BRASILEIRAS, 4.; REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO DE ZOOTECNIA, 14.; FORÚM DE ENTIDADES DE ZOOTECNISTAS, 31.; MOSTRA DE RAÇAS DE CAPRINOS E OVINOS NATIVOS, 3.; SEMANA DA CAPRINOCULTURA E DA OVINOCULTURA BRASILEIRAS, 6., 2008, João Pessoa. Anais... João Pessoa: Associação Brasileira de Zootecnia: Embrapa Caprinos; UFPB, 2008. 10 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | SOUZA, R. B.; OLIVEIRA, A. N. de; ANDRIOLI, A.; PINHEIRO, R. R.; SIDER, L. H. Detecção do RNA genômico do vírus da artrite encefalite caprina (CAEV) por amplificação do gene estrutural GAG em amostras de leite. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 1O.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA, 3., 2008, Sobral. Anais... Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2008. 2 f.1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | MONTEIRO, J. P.; ZAROS, L. G.; SIDER, L. H.; TEIXEIRA, M.; COUTINHO, L. L.; VIEIRA, L. da S. Goat transcriptomics and gastrointestinal parasite resistance. In: SIMPÓSIO EMBRAPA LABEX EUA DE SANIDADE ANIMAL, 2., Brasília, 2012. Resumos... Brasília, DF: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012. p. 147. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | REGINA, P. L.; SIDER, L. H.; MARÇON, A. R. C.; AVELAR, G. A.; SANTOS, H. F.; GARCIA, J. F. Sistema de criação de banco de SAGE "tags" a partir de base de dados. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 20., 2004, Gramado. Programa e resumos... Gramado: Sociedade Entomológica do Brasil, 2004. p. 54. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | PINHEIRO, R. R.; ALVES, R. P.; ANDRIOLI, A.; OLIVEIRA, E. L. de; SIDER, L. H.; SANTOS, V. W. S. dos. Estudo da transmissão vertical do vírus da Artrite-Encefalite Caprina em cabritos neonatos. Biológico, São Paulo, v. 77, p. 166, 2015. Suplemento 2, ref. 331. Edição dos Resumos XI Congresso Brasileiro de Buiatria, XVII Congresso Latinoamericano de Buiatria, jul. São Paulo, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | BRAGA, L. I. G.; ANDRIOLI, A.; PINHEIRO, R. R.; SILVA, M. V. G. B.; FACO, O.; SIDER, L. H. Caracterização fenotípica de animais de propriedades com incidência de artrite encefalite caprina para a condução de um estudo de associação genômica ampla. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 10., 2021, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2022. p. 23-24. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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17. | | BRAGA, L. I. G.; PINHEIRO, R. R.; SILVA, M. V. G. B.; FACO, O.; ANDRIOLI, A.; SIDER, L. H. Caracterização fenotípica de animais de propriedades com incidência de artrite encefalite caprina para a condução de um estudo de associação genômica ampla. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 11., 2022, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2023. p. 18-19. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Eventos técnicos & científicos). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | SOUZA, K. C.; ANDRIOLI, A.; PINHEIRO, R. R.; BRITO, R. L. L.; DIAS, R. P.; BRITO, I. F.; ABREU, D. A.; SIDER, L. H. Clinical and serological monitoring of goats experimentally infected by Virus Arthritis-Encephalitis Caprine. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 10., 2010, Recife. Technological development and associative attempts to a sustainable small livestock production: annals. Little Rock: IGA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | | PINHEIRO, R. R.; BRITO, R. L. L.; VERAS, A. K. A.; RODRIGUES, A. S.; SOUZA, K. C.; ANDRIOLI, A.; NASCIMENTO, C. B.; SIDER, L. H. Comparison of serological and molecular methods for caprine arthritis encephalitis diagnosis in goat kids neurological symptoms. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 10., 2010, Recife. Technological development and associative attempts to a sustainable small livestock production: annals. Little Rock: IGA, 2010. Abstract 214-3. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | PINHEIRO, R. R.; ANDRIOLI, A.; FEITOSA, A. L. V. L.; ARAGÃO, M. A. C.; TEIXEIRA, M. F. S.; SIDER, L. H.; ALVES, F. S. F. Isolation and identification of caprine lentivirus in synovial fluid and blood using Nested PCR and western blotting. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 10., 2010, Recife. Technological development and associative attempts to a sustainable small livestock production: annals. Little Rock: IGA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 65 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
29/06/2000 |
Data da última atualização: |
15/08/2000 |
Autoria: |
CARRAO-PANIZZI, M.C.; BORDINGNON, J. R. |
Título: |
Activity of beta-glucosidase and levels of isoflavone glucosides in soybean cultivars affected by the environment. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.35, n.5, p.873-878, maio 2000. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The enzyme b-glucosidase hydrolyses the isoflavone glucosides developing aglycones, which are compounds with anticancer effects, that are also related with the astringency observed in soybean flavor. Due to the importance of this enzyme, a study was carried out to determine b-glucosidase activity in soybean (Glycine max (L.) Merrill) cultivars with different contents of isoflavone glucosides (enzyme substrate). The enzyme activity was determined in 51 soybean cultivars sowed in Londrina (latitude 23ºS), in Paraná State, Brazil, and in the cultivar IAS 5 from soybean production regions of different Brazilian states. Among the cultivars, a range of variability of 176.1 to 96.3 units of enzyme activity (cultivars IAC-2 and Embrapa 2, respectively) was observed. A significant variability among cultivars could suggest genetic differences. In the states of Rio Grande do Sul, Paraná and Mato Grosso do Sul, the cultivar IAS 5 presented similar average of b-glucosidase activity: 132.1, 131.9 and 132.5 units, respectively. Among locations in the states, the cultivar IAS 5 presented a variability for enzyme activity from 138.8 to 124.8 units, which were statistically different. In spite of statistics, the numerical values were not too different to assume that environmental conditions affected enzyme activity. A non-significative correlation for isoflavone glucoside concentrations and enzyme activity was observed among cultivars. |
Palavras-Chave: |
Agliconas; Aglycones; Efeito ambiental; Environmental effect; Flavour; Isoflavone glucosides; Isoflavonoides glicosidios; Sabor da soja; Soybean; Soybean flavor. |
Thesagro: |
Glycine Max; Sabor; Soja. |
Thesaurus NAL: |
soybeans. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPSO/17695/1/pab99_012.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/17285/1/pab99_012.pdf
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Marc: |
LEADER 02307naa a2200301 a 4500 001 1462093 005 2000-08-15 008 2000 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARRAO-PANIZZI, M.C. 245 $aActivity of beta-glucosidase and levels of isoflavone glucosides in soybean cultivars affected by the environment. 260 $c2000 520 $aThe enzyme b-glucosidase hydrolyses the isoflavone glucosides developing aglycones, which are compounds with anticancer effects, that are also related with the astringency observed in soybean flavor. Due to the importance of this enzyme, a study was carried out to determine b-glucosidase activity in soybean (Glycine max (L.) Merrill) cultivars with different contents of isoflavone glucosides (enzyme substrate). The enzyme activity was determined in 51 soybean cultivars sowed in Londrina (latitude 23ºS), in Paraná State, Brazil, and in the cultivar IAS 5 from soybean production regions of different Brazilian states. Among the cultivars, a range of variability of 176.1 to 96.3 units of enzyme activity (cultivars IAC-2 and Embrapa 2, respectively) was observed. A significant variability among cultivars could suggest genetic differences. In the states of Rio Grande do Sul, Paraná and Mato Grosso do Sul, the cultivar IAS 5 presented similar average of b-glucosidase activity: 132.1, 131.9 and 132.5 units, respectively. Among locations in the states, the cultivar IAS 5 presented a variability for enzyme activity from 138.8 to 124.8 units, which were statistically different. In spite of statistics, the numerical values were not too different to assume that environmental conditions affected enzyme activity. A non-significative correlation for isoflavone glucoside concentrations and enzyme activity was observed among cultivars. 650 $asoybeans 650 $aGlycine Max 650 $aSabor 650 $aSoja 653 $aAgliconas 653 $aAglycones 653 $aEfeito ambiental 653 $aEnvironmental effect 653 $aFlavour 653 $aIsoflavone glucosides 653 $aIsoflavonoides glicosidios 653 $aSabor da soja 653 $aSoybean 653 $aSoybean flavor 700 1 $aBORDINGNON, J. R. 773 $tPesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia$gv.35, n.5, p.873-878, maio 2000.
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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