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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  23/01/2020
Data da última atualização:  23/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, P. O. da; GUIMARÃES, N. C. de A.; SERPA, J. D. M.; MASUI, D. C.; MARCHETTI, C. R.; VERBISCK, N. V.; ZANOELO, F. F.; RULLER, R.; GIANNESI, G. C.
Afiliação:  Patricia Oliveira da Silva, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Laboratório de Bioquímica e Microorganismos; Nelciele Cavalieri de Alencar Guimarães, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Laboratório de Bioquímica e Microorganismos; John Dayvan Maidana Serpa, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Laboratório de Bioquímica e Microorganismos; Douglas Chodi Masui, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Laboratório de Bioquímica e Microorganismos; Clarice Rossatto Marchetti, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Laboratório de Bioquímica e Microorganismos; NEWTON VALERIO VERBISCK, CNPGC; Fabiana Fonseca Zanoelo, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Laboratório de Bioquímica e Microorganismos; Roberto Ruller, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Laboratório de Bioquímica e Microorganismos; Giovana Cristina Giannesi, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Laboratório de Bioquímica e Microorganismos.
Título:  Application of an endo-xylanase from Aspergillus japonicus in the fruit juice clarification and fruit peel waste hydrolysis.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, v. 21, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The endo-xylanase from Aspergillus japonicus (UFMS 48.136) was purified in a single step using carboximethylcellulose chromatographic column and applied in fruit juice clarification process and fruit peel waste hydrolysis. This purification procedure resulted in 38.9-fold purification of endo-xylanase with 83.3% final yield. MALDITOF analysis confirmed the molecular mass of 32 kDa. The optimal purified endo-xylanase activity was at a range of pH from 5.0 to 6.0 and from 50 to 60 +-C, retaining more than 70% of its activity at all pH studied (3.0?8.0) for 24 h at room temperature. The A. japonicus endo-xylanolytic activity stimulation curve was assayed in the presence of different birchwood xylan concentrations (ranging from 0.02 to 0.5% w/v) and the endoxylanase activity presented a Vmax of 467.4 +- 30.38 μmol/min/mg, with a km of 2.59 +- 0.17 mg/mL, a kcat of 253.95 +- 16.51 s -1 and a kcat/km value of 98.05 +- 4.41 mL s -1 mg -1. The endo-xylanase was activated by Mn2þ (34.5%) and inhibited by Cu2þ (56.9%). The endo-xylanase was activated by β-mercaptoethanol, Triton X-100, Tween-20, Tween-80 and ferulic acid. In the clarification assay, endo-xylanase successfully clarified the juices of mango (51.11%), banana (9.99%) and tangerine (8.54%). Furthermore, the enzyme also hydrolysed all fruit peel wastes that were tested. In summary, A. japonicus endo-xylanase showed potential for applications in fruit juice clarification and in the treatment of fruit peel wastes, a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Endo-xylanase; Fruit juice clarification; Purification Aspergillus sp.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209484/1/Application-of-an-endo-xylanase.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17519 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Tabuleiros Costeiros. Para informações adicionais entre em contato com cpatc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  18/11/2008
Data da última atualização:  12/02/2009
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TAQUEDA, G. S.; AZEVEDO, H. C.
Afiliação:  Gustavo Santro Taqueda, (bolsista) Embrapa Tabuleiros Costeiros; Hymerson Costa Azevedo, Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Título:  Aumento da taxa de ovulação em ovinos Santa Inês determinada pela mutação FECGSL. (Projeto de Mestrado).
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 18; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 4., 2008, São Cristóvão. Anais... São Cristóvão: UFS, 2008. Biotecnologia. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Ovono Santa Inês; Resumo.
Thesagro:  Ovulação.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC20218 - 1UPCPL - --CD370E562a
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