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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  04/12/1996
Data da última atualização:  23/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PANEPUCCI, L.; SCHWANTES, M. L.; SCHWANTES, A. R.
Afiliação:  LUCIA PANEPUCCI, EMBRAPA-UEPAE de São Carlos, São Carlos, SP.; M. L. SCHWANTES, UFSCAR; A. R. SCHWANTES, UFSCAR.
Título:  Biochemical and physiological properties of the lactate Dehydrogenase allozymes of the Brazilian teleost, Leporinus friderici, anostomidae, cypriniformes.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Comp. Biochem. Physiol., v.87B, n.1, p.199-206, 1987.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  -l. Lactate dehydrogenase polymorphism of Leporinusfriderici is determined by two loci, each one encoded by two alleles--Ldh-A, Ldh-A' and Ldh-B and Ldh-B'. 2. Biochemical characterization of the different LDH phenotypes was carded out. Substrate saturation curves show that extracts, where the LDH-B predominates, are much more sensitive to substrate inhibition and have higher thermostability than skeletal muscle extracts where the LDH-A predominates. 3. Pyruvate affinity parameters of the different LDH-B phenotypes show differential values in all temperatures assayed. LDH-BB phenotypes presented always greater affinity values than the LDH-BB' and B'B' ones. 4. The different LDH-B phenotypes show differential thermostability when tested at 65°C, so, the LDH-B'B' phenotype had higher stability than the LDH-BB' and LDH-BB phenotypes. This was corroborated with the isozymes partially purified. 5. A variation was detected in the LDH-B phenotype frequencies since the experiment was started in 1980. 6. All these features suggest that this polymorphism may have an adaptive significance in relation to environmental variability, i.e. temperature fluctuations and water pollution due to industrial waste that notably increased in these last years.
Palavras-Chave:  Biochemical; Physiological properties; Propriedade fisiológicas.
Thesagro:  Bioquímica.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE11308 - 1UPCAP - DDPROCI-1987.00013PAN1987.00013
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  06/12/2016
Data da última atualização:  09/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LIMA, H. L. S.; BARROSO, M. K. A.; CARNEIRO, M. J. M.; BRIGIDA, A. I. S.; BORGES, M. de F.; ROSA, M. de F.
Afiliação:  UFC; UFC; UFC; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; MORSYLEIDE DE FREITAS ROSA, CNPAT.
Título:  Filmes de celulose bacteriana com atividade antioxidante.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 21.; ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE O ENSINO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 16., 2016, Fortaleza. [Anais eletrônicos]... Fortaleza: ABEQ, 2016.
Páginas:  8 p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Celulose bacteriana; Gelatina de peixe; Microfluidização; Peptídeos bioativos; Revestimentos comestíveis.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151322/1/celulose.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13414 - 1UPCAA - DD
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