|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
13/09/2007 |
Data da última atualização: |
13/09/2007 |
Autoria: |
SILVA, S. J. N. da; SCHUCH, P. Z.; BERNARDI, C. R.; VAINSTEIN, M. H.; JABLONSKI, A.; BENDER, R. J. |
Título: |
Patulin in food: state-of-the-art and analytical trends. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 29, n. 2, p. 406-413, 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Patulin is a mycotoxin produced by several fungal species of the genera Penicillium and Aspergillus, found on several fruit species and, remarkably, in apples and apple products. Patulin has a broad spectrum of toxicity, including carcinogenicity and teratogenicity in animals. Due to the stability of the molecule, considerable amounts of patulin still remain in apple products after processing. This paper reviews different analytical methods for patulin determination and methods to reduce levels of patulin in apple products as well. |
Palavras-Chave: |
Apple; Determinação; Método analítico; Micotoxins; Patulina; Toxicidade. |
Thesagro: |
Contaminação; Doença de Planta; Fruticultura; Fungo; Maçã; Micotoxina. |
Thesaurus Nal: |
analytical methods. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01424naa a2200337 a 4500 001 1541936 005 2007-09-13 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, S. J. N. da 245 $aPatulin in food$bstate-of-the-art and analytical trends. 260 $c2007 520 $aPatulin is a mycotoxin produced by several fungal species of the genera Penicillium and Aspergillus, found on several fruit species and, remarkably, in apples and apple products. Patulin has a broad spectrum of toxicity, including carcinogenicity and teratogenicity in animals. Due to the stability of the molecule, considerable amounts of patulin still remain in apple products after processing. This paper reviews different analytical methods for patulin determination and methods to reduce levels of patulin in apple products as well. 650 $aanalytical methods 650 $aContaminação 650 $aDoença de Planta 650 $aFruticultura 650 $aFungo 650 $aMaçã 650 $aMicotoxina 653 $aApple 653 $aDeterminação 653 $aMétodo analítico 653 $aMicotoxins 653 $aPatulina 653 $aToxicidade 700 1 $aSCHUCH, P. Z. 700 1 $aBERNARDI, C. R. 700 1 $aVAINSTEIN, M. H. 700 1 $aJABLONSKI, A. 700 1 $aBENDER, R. J. 773 $tRevista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal$gv. 29, n. 2, p. 406-413, 2007.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 6 | |
2. | | BERGO, C. L.; PEREIRA, R. de C. A.; AZEVEDO, K. de S.; CRISÓSTOMO, C. F.; SALES, F. de. Avaliação de genótipos de café Icatu no estado do Acre. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 1., 2000, Poços de Caldas, MG. Resumos expandidos. Brasília, DF: Embrapa Café: Minasplan, 2000. p. 447-450.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
| |
6. | | PEREIRA, R. de C. A.; BERGO, C. L.; MARINHO, J. T. de S.; SALES, F. de; AZEVEDO, K. de S.; CRISÓSTOMO, C. F. Comportamento de linhagens de cafeeiros (Coffea canephora Pierre ex Frocher) no estado Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 26.; ENCONTRO DE CAFEICULTORES DE MARÍLIA, 6., 2000, Marília, SP. Trabalhos apresentados... Rio de Janeiro: PROCAFÉ, 2000. p. 98-99.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
| |
Registros recuperados : 6 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|