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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  13/05/2004
Data da última atualização:  13/05/2004
Autoria:  SCHNEIDER, P. R.; TONINI, H.
Título:  Utilização de variáveis Dummy em equações de volume para Acacia mearnsii De Wild.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Ciência Florestal, Santa Maria, v. 13, n. 2, p. 121-129, 2003.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Análise volumétrica; Biometria florestal; Forest biometric; Volumetrical analysis.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF34467 - 1ADDAP - --
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/09/2022
Data da última atualização:  09/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, V. S.; PEREIRA, G. E.; LIMA, A. M. N.; SALVIANO, A. M.; NASCIMENTO, R. L.; BASSOI, L. H.
Afiliação:  VANESSA DE SOUZA OLIVEIRA, UNIVASF; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; AUGUSTO MIGUEL NASCIMENTO LIMA, LIMA, A. M. N.; ALESSANDRA MONTEIRO SALVIANO, CPATSA; RUSSAIKA LÍRIO NASCIMENTO, UNIVASF; LUIS HENRIQUE BASSOI, CNPDIA.
Título:  Influence of irrigation strategies on the physicochemical properties of "Syrah" wine produced in São Francisco valley.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Irriga, Botucatu, v. 23, n. 4, p. 818-834, 2018.
DOI:  10.15809/irriga.2018v23n4p818-834
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Deficit irrigation is used to control grapevine vegetative vigor and the grape composition can be influenced by soil water content. The minerals contained in the grapes are responsible for the physicochemical properties and stability of the wine. Therefore, the aim of this work was to evaluate the effects of irrigation strategies on the properties of ?Syrah? wines produced in São Francisco Valley, Brazil. The irrigation treatments used were FI (full irrigation), RDI (regulated deficit irrigation), and DI (deficit irrigation). Winemaking was performed by traditional methods, followed by stabilization and bottling. Density, alcohol content, pH, total and volatile acidity, total and free sulfur dioxide, total polyphenols index, color intensity, and total anthocyanin content were determined, as well as the contents of Ca, Mg, P, K, Na, Mn, Fe, Cu, Zn, Cd, Cr, Ni, and Pb. The properties of wines were influenced by irrigation strategies, except for the content of total anthocyanin, Mg, P, Na, Cu, and Mn. The contents of Cd, Cr, Fe, and Zn were similar in the vines. The wines demonstrated varied properties with different typicalities. Irrigation strategies can be recommended for different products, FI for young and cheap, and DI and RDI for aged and more expensive wines.
Palavras-Chave:  Grape; Tropical wine; Vinho tropical; Vitis vinifera L; Water availability.
Thesagro:  Disponibilidade de Água; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146254/1/Influence-of-irrigation-strategies-on-the-physicochemical-2018.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60003 - 1UPCAP - DD
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