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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  27/01/2022
Data da última atualização:  27/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEMOS, M. F.; PEREZ, C.; CUNHA, P. H. P. da; FILGUEIRAS, P. R.; PEREIRA, L. L.; FONSECA, A. D. A. da; IFA, D. R.; SCHERER, R.
Afiliação:  MAYARA FUMIERE LEMOS, UVV-ES; CONSUELO PEREZ, YORK UNIVERSIT; PEDRO HENRIQUE PEREIRA DA CUNHA, UFES; PAULO ROBERTO FILGUEIRAS, UFES; LUCAS LOUZADA PEREIRA, UVV-ES; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa; DEMIAN R. IFA, YORK UNIVERSIT; RODRIGO SCHERER, UVV-ES.
Título:  Chemical and sensory profile of new genotypes of Brazilian Coffea canephora.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 310, 125850, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125850
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The study of Brazilian Conilon coffee genotypes with unknown chemical composition and sensory quality is extremely important since these data may contribute to the launching of new coffee cultivars in the international market with high cup quality. The present study aimed to investigate the metabolic profile of 3 genotypes of Conilon and compared them to Robusta Tropical and Arabica coffees, all collected at 3 different levels of ripeness. The extracts were analysed by ESI-LTQ-ORBITRAP, and 11 attributes were evaluated by sensory analysis. To correlate sensory, composition and maturation, chemometric analysis was used. The metabolites trigonelline, caffeine, caffeoylquinic acid and sugars revealed higher concentrations in genotypes 105 and 108. According to the sensorial analysis, genotype 108 showed the highest final score (82), which was even higher than the Arabica coffees. Among the new coffees studied, genotype 108 presented promising characteristics, sparking interest in its national and international commercialization.
Thesagro:  Coffea Canephora.
Thesaurus Nal:  Caffeine; Chlorogenic acid; Trigonelline.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1573 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSCHERER, R. F.; OLKOSKI, D.; SOUZA, F. V. D.; NODARI, R. O.; GUERRA, M. P. Gigante de Tarauacá: a triploid pineapple from Brazilian Amazonia. Scientia Horticulturae, v. 181, n. 2, p. 1-3, January, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSCHERER, R.; RYBKA, A. C. P.; BALLUS, C. A.; MEINHART, A. D.; TEIXEIRA FILHO, J.; GODOY, H. T. Validation of a HPLC method for simultaneous determination of main organic acids in fruits and juices. Food Chemistry, v. 135, p. 150-154, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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3.Imagem marcado/desmarcadoLEMOS, M. F.; PEREZ, C.; CUNHA, P. H. P. da; FILGUEIRAS, P. R.; PEREIRA, L. L.; FONSECA, A. D. A. da; IFA, D. R.; SCHERER, R. Chemical and sensory profile of new genotypes of Brazilian Coffea canephora. Food Chemistry, v. 310, 125850, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSCHERER, R. F.; LICHTEMBERG, L. A.; MARO, L. A. C.; BELTRAME, A. B.; KLABUNDE, G. H. F.; SÔNEGO, M.; PERUCH, L. A. M.; AMORIM, E. P.; SEREJO, J. A. dos S.; FERREIRA, C. F.; HADDAD, F. BRS SCS Belluna - a new banana cultivar for processing and fresh consumption. Agropecuária Catarinense, Florianópolis, v.33, n.1, p.32-37, jan./abr. 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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