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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
07/10/2019 |
Data da última atualização: |
07/10/2019 |
Autoria: |
BISOGNIN, D. A.; LUZ, L. V. da; LENCINA, K. H.; SANTOS, C. O. dos; SAUTTER, C. K. |
Afiliação: |
Dilson Antônio Bisognin, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM/Departamento de Fitotecnia; Leandro Vinícius da Luz, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM/Programa de Pós-Graduação em Engenharia Florestal; Kelen Haygert Lencina, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM/Programa de Pós-Graduação em Engenharia Florestal; Clarissa Obem dos Santos, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM/Programa de Pós-Graduação em Tecnologia de Alimentos; Cláudia Kaehler Sautter, Universidade Federal de Santa Maria - UFSM/Departamento de Tecnologia e Ciência dos Alimentos. |
Título: |
Contents of total phenolics and flavonoids in and antioxidant activity of Ilex paraguariensis leaves. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00856, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Teores de compostos fenólicos totais e flavonoides e atividade antioxidante em folhas de Ilex paraguariensis. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate different solvents and times in the ultrasound-assisted extraction of polyphenols, in order to quantify the total phenolic and flavonoid contents in and the antioxidant activity of mate (Ilex paraguariensis) leaves. The experiment was carried out in a completely randomized design, in a 8x3 (solvent x time of extraction) factorial arrangement. The solvent extractors were distilled water and aqueous solutions of ethanol, acetone, and methanol, acidified or not with hydrochloric acid, and the time of ultrasound-assisted extractions were 15, 30, and 45 min. All extractions were finished with a mechanical agitation of 30 min. Samples treated with acidified hydroalcoholic solvents resulted in higher values of total phenolics and flavonoids and antioxidant activity. The extraction using acidified hydroethanol solvent was not affected by the time in the ultrasound. The contents of total phenolics and flavonoids were highly correlated with each other and with the antioxidant activity, especially when it was determined by the ferric-reducing antioxidant power method. Acidified hydroethanol solvent in ultrasound for 15 min is the most suitable extraction condition for the quantification of the contents of total phenolics and flavonoids in and the antioxidant activity of mate leaves. |
Palavras-Chave: |
Erva-mate; Polaridade; Polarity; Polifenóis. |
Thesagro: |
Solvente. |
Thesaurus Nal: |
Polyphenols; Solvents. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202604/1/Contents-of-total-phenolics-and-flavonoids.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
17/04/2024 |
Data da última atualização: |
17/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
QUEVEDO, B. M.; SILVA, D. D. da; TRINDADE, R. dos S.; GUIMARAES, P. E. de O.; GUIMARAES, L. J. M.; COSTA, R. V. da; COTA, L. V.; ALMEIDA, F.; RODRIGUES, V. A. |
Afiliação: |
BARBARA MENDONÇA QUEVEDO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI; DAGMA DIONISIA DA SILVA ARAUJO, CNPMS; ROBERTO DOS SANTOS TRINDADE, CNPMS; PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS; LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS; RODRIGO VERAS DA COSTA, CNPMS; LUCIANO VIANA COTA, CNPMS; FELIPE ALMEIDA, CENTRO UNIVERSITÁRIO DE SETE LAGOAS; VICTOR ALEF RODRIGUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI. |
Título: |
O complexo dos enfezamentos e a produtividade do milho. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO NACIONAL DE MILHO SAFRINHA, 17., 2023, Campo Grande, MS. Preservar e produzir: anais. Maracaju: Fundação MS, 2023. |
Páginas: |
p. 89-90. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Bactéria; Doença de Planta; Patógeno; Vírus; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163701/1/O-complexo-de-enfezamentos-e-a-produtividade-do-milho.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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