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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
03/07/2014 |
Data da última atualização: |
25/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DONEGÁ, M. A.; TESSMER, M. A.; MOOZ, E. D.; DALL ORTO, L. T. C.; SASAKI, F. F. C.; KLUGE, R. A. |
Afiliação: |
MATEUS AUGUSTO DONEGÁ, ESALQ; MAGDA ANDRÉIA TESSMER, ESALQ; EDINÉIA D MOOZ, ESALQ; LUIGI T. C. DALL ORTO, ESALQ; FABIANA FUMI CERQUEIRA SASAKI, CNPMF; RICARDO ALFREDO KLUGE, ESALQ. |
Título: |
Fresh cut yam stored under different temperatures. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Horticultura Brasileira v. 31, n. 2, abr./ jun. 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the microbiological, physiological and qualitative changes in fresh cut yam (Dioscorea alata) stored at different temperatures. The experimental design was completely randomized in factorial scheme 4x4, with four storage temperatures (5, 10, 15 and 20ºC) and four evaluation periods (0, 3, 6 and 9 days after processing) with four replications. The microbiological analyzes were performed at 0, 3 and 9 days after processing. Fresh cut yam stored at 5ºC kept respiration rate, ethylene production at low levels similar to those found in yam not processed and stored at 20ºC. The weight loss, lightness and psicotrophic bacteria counting in fresh cut yam stored at 5ºC were kept within the trading patterns until the third day. |
Thesagro: |
Inhame; Microbiologia. |
Thesaurus Nal: |
Dioscorea alata; Microbiology; Yams. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01418naa a2200241 a 4500 001 1989778 005 2023-05-25 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDONEGÁ, M. A. 245 $aFresh cut yam stored under different temperatures.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe objective of this study was to evaluate the microbiological, physiological and qualitative changes in fresh cut yam (Dioscorea alata) stored at different temperatures. The experimental design was completely randomized in factorial scheme 4x4, with four storage temperatures (5, 10, 15 and 20ºC) and four evaluation periods (0, 3, 6 and 9 days after processing) with four replications. The microbiological analyzes were performed at 0, 3 and 9 days after processing. Fresh cut yam stored at 5ºC kept respiration rate, ethylene production at low levels similar to those found in yam not processed and stored at 20ºC. The weight loss, lightness and psicotrophic bacteria counting in fresh cut yam stored at 5ºC were kept within the trading patterns until the third day. 650 $aDioscorea alata 650 $aMicrobiology 650 $aYams 650 $aInhame 650 $aMicrobiologia 700 1 $aTESSMER, M. A. 700 1 $aMOOZ, E. D. 700 1 $aDALL ORTO, L. T. C. 700 1 $aSASAKI, F. F. C. 700 1 $aKLUGE, R. A. 773 $tHorticultura Brasileira$gv. 31, n. 2, abr./ jun. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 195 | |
23. | | GONÇALVES, F. J.; MAGALHÃES, M. S.; SILVA-LOBO, V. L.; PRABHU, A. S.; FILIPPI, M. C. Comparação entre marcadores moleculares no estudo da variabilidade de Magnaporthe oryzae. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 5., 2011, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2011. p. 29. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 270).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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24. | | GONÇALVES, F. P.; LOURENÇO, S. A.; STUCHI, E. S.; HAU, B.; AMORIM, L. Comparative analysis for quantification of citrus variegated chlorosis in the field. Scientia Agricola, Piracicaba, Braz., v. 68, n. 5, p. 562-565, September/October 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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25. | | GONÇALVES, F. M.; FIDALSKI, M.; BOTELHO, S. de C. C.; AGOSTINI, J. da S. Characterization of acerola byproduct flour during storage in different packaging. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 13., 2019, Campinas, SP. O futuro dos alimentos: Anais... Campinas, SP: Galoá, 2019. Resumo 112414.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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28. | | GONÇALVES, F. C. V.; NASCIMENTO, J. O. do; MAIA, A. de H. N.; SCHULER, A. E. Destreza do modelo climático regionalizado ETA-HADGEM2-ES para precipitação em bacia da Mata Atlântica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 20.; SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 5., 2017, Juazeiro, Petrolina. A agrometeorologia na solução de problemas multiescala: anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: Univasf, 2017.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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30. | | GONÇALVES, F. J.; MEDANHA, R.; SILVA, G. B.; ARAÚJO, L. G.; PRABHU, A. S. Efeito da aplicação de fungicidas no controle da brusone em relação aos fungos do filoplano em arroz. Fitopatologia Brasileira, v. 31, p. S223-S224, ago. 2006. Suplemento, ref. 0408. Edição de resumos do XXXIX Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Salvador, ago. 2006.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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34. | | GONÇALVES, F. P.; STUCHI, E. S.; LOURENÇO, S. A.; AMORIM, L. Polyetic progress of citrus variegated chlorosis under irrigation. In: CONFERENCE INTERNATIONAL ORGANIZATION CITRUS VIROLOGISTS, 18., Campinas, SP, 2010. Proceedings... Campinas: IOCV, 2010. 1 CD-ROM. 106_PS2 Publicado também em: Citrus Research & Technology, Cordeirópolis, v. 31, Suplemento, 2010Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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35. | | RODRÍGUEZ-ZÚÑIGA, U.; FARINAS, C. S.; GONÇALVES, F. N.; BERTUCCI NETO, V.; CRESTANA, S. Pretreatments effects on sugarcane bagasse for high yield of cellullase production In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA - COBEQ, 18., 2010, Foz do Iguaçu, PR. Anais... Paraná: UEM, 2010. p. 4013-4021. Editores: Marcelino Luiz Gimenes, Meuris Gurgel C. da Silva.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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39. | | RIGONATO, M. da S.; GONÇALVES, F. J.; PEREIRA, R. J.; WENDLAND, A. Genótipos de feijoeiro da Embrapa Arroz e Feijão, resistentes aos patótipos 65, 73, 81, 91, 475 e 1609 de Colletotrichum lindemuthianum. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 88. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 195 | |
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