Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  08/11/2002
Data da última atualização:  31/01/2024
Autoria:  MORETTI, C. L.; SARGENT, S. A.
Afiliação:  CELSO LUIZ MORETTI, CNPH.
Título:  Fresh-cut growth in Brazil.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Fresh Cut, p. 24-29, Oct. 2002.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Brasil; Produto minimamente processado.
Thesagro:  Hortaliça; Processamento Mínimo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH23849 - 1UPCSP - PP1656516565
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  04/01/2000
Data da última atualização:  23/04/2012
Autoria:  CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BELÉIA, A. D. P.; KITAMURA, K.; OLIVEIRA, M. C. N.
Título:  Effects of genetics and environment on isoflavone content of soybean from different regions of Brazil.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 34, n. 10, p. 1787-1795, out. 1999.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effects of genetics and environmental factors on isoflavone content of soybean (Glycine max L.) cultivars grown in different locations in Brazil in 1993/94 were evaluated. Seeds of different cultivars were analised by high performance liquid chromatography (HPLC). In Rio Grande do Sul (RS), Parana (PR), and Mato Grosso do Sul (MS) States, a significant difference in the isoflavone total content average of the cultivars IAS 5 and FT-Abyara (163.9, 116.4 and 79.5 mg/100 g, respectively) was observed. In general, IAS 5 contained higher isoflavone than FT-Abyara. Cultivars IAS 5 and FT-Abyara grown at Vacaria, RS (28 G. 30' S latitude) with temperature average of 19 graus C., had the highest isoflavone concentrations (218.7 and 163.8 mg/100 g, respectively). In Palotina, PR (24 G 27' S latitude), where temperature average was 24 graus C, the isoflavone concentrations were 105.9 and 86.8 mg/100 g, respectiverly. The lowest isoflavone contents were observed for FT-Estrela and FT-Cristalina, (27.6 and 46.5 mg/100 g, respectively) at Rondonopolis, MT (16 G 20' S latitude), where the temperature was 27 graus C.
Palavras-Chave:  Crop location; Daidzina; Genistina; HPLC; Locais de cultivo.
Thesagro:  Glycine Max; Soja.
Thesaurus NAL:  daidzin; genistin.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPSO/19641/1/pab97351ing.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/16556/1/pab97351ing.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE16556 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPSO19641 - 1UPCAP - --
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional