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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, A. K. D. dos; PINHEIRO, L. G. B.; FURTADO, S. M. B.; SANTOS, Z. L. Estudo dos parametros fisico-quimico das cascas de batata doce roxa (Porphyrorrhyza), branca (Leucorrhyza) e amarela (Xantorrhyza). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 17., 2000, Fortaleza, CE. Livro de resumos... Fortaleza: SBCTA / UFC, 2000. v.2. p.5.193.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, A. K. D. dos; PINHEIRO, L. G. B.; FURTADO, S. M. B.; SANTOS, Z. L. Determinacao analitica de minerais e metais pesados em batata doce roxa (Porphyrorrhyza), branca (Leucorrhyza) e amarela (Xanthorrhyza). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 17., 2000, Fortaleza, CE. Livro de resumos... Fortaleza: SBCTA / UFC, 2000. v.2. p.5.143.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoHOLANDA, J. S. de; TORRES, J. F.; SANTOS, Z. L.; LIMA, G. F. da; CARVALHO FILHO, J. V. de. Processamento de resíduos do sisal e avaliação nutricional na alimentação de caprinos. Natal: EMPARN, 2004. 40p. il. (EMPARN. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 28).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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4.Imagem marcado/desmarcadoHOLANDA, J. S. de; TORRES, J. F.; SANTOS, Z. L.; LIMA, G. F. da C.; CARVALHO FILHO, J. V. de. Processamento de resíduos do sisal e avaliação nutricional na alimentação de caprinos. Natal: EMPARN, 2004. 40 p. (EMPARN. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 28).

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/01/2024
Data da última atualização:  22/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GONÇALVES, T. R.; SILVA FILHO, J. R. da; PEREIRA, G. A.; MEIRA, T. M.; SÁ. M. K. N. de; GOIS, G. C.; SILVA, C. de S.; CAMPOS, F. S.; YAMAMOTO, S. M.; ARAUJO, G. G. L. de.
Afiliação:  TELISSON RIBEIRO GONÇALVES, Univasf; JOSÉ RENALDO VILAR DA SILVA FILHO, Univasf; GILMAR AMARO PEREIRA, Univasf; TARCISIO MARTINS MEIRA, Univasf; MOEMA KELLY NOGUEIRA DE SÁ, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; GLAYCIANE COSTA GOIS, Universidade Federal do Maranhão; CRISLANE DE SOUZA SILVA, Univasf; FLEMING SENA CAMPOS, Universidade Federal do Maranhão; SANDRA MARI YAMAMOTO, Universidade Federal de São Carlos; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA.
Título:  Potential use of vitiviniculture waste in mixed cactus pear silages with elephant grass in lamb diet.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 307, 115824, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2023.115824
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim was to evaluate intake, digestibility, water balance, nitrogen balance, ingestive behavior, performance, and carcass traits of lambs on diets containing levels of vitiviniculture waste in mixed cactus pear silages with elephant grass. Twenty-four crossbred male lambs (150 days of age, 20.75 kg ± 1.33 kg body weight) were assigned to a randomized block design, with four treatments (diets) and six animals per treatment. The experimental diets consisted of four elephant grass mixed silages (MS), containing different levels of cactus pear and vitiviniculture waste: MS1 – 255 g/kg cactus pear and 108 g/kg vitiviniculture waste; MS2 – 216 g/kg cactus pear and 144 g/kg vitiviniculture waste; MS3 – 180 g/kg cactus pear and 180 g/kg vitiviniculture waste; MS4 – 144 g/kg cactus pear and 216 g/kg vitiviniculture waste, on a dry matter basis (DM). The experiment lasted 86 days, preceded by 20 days of adaptation. The inclusion of vitiviniculture waste in silages resulted in a quadratic effect for intakes of crude protein, neutral detergent fiber, acid detergent fiber, and total carbohydrates, digestibility of DM and ether extract, metabolizable water, and water balance (P < 0.05), with the highest values of intake and digestibility observed in lambs fed on MS2. The MS in diets resulted in a reduction in the carcass conformation of the lambs (P = 0.034). Under the experimental conditions, the use of up to 144 g/kg vitiviniculture waste in the composition of mixed cactus pear and e... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dieta de cordeiros; Resíduos de vitivinicultura.
Thesagro:  Capim Elefante; Palma Forrageira; Silagem.
Thesaurus NAL:  Opuntia stricta.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161159/1/Potential-use-of-vitiviniculture-waste-in-mixed-cactus-pear-silages-with-elephant-grass-in-lamb-diet-2024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60829 - 1UPCAP - DD
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