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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
12/05/2020 |
Data da última atualização: |
15/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
LAGUNA, L. E.; SANTOS, K. M. O. dos; BARCELOS, S. C. de; FIGUEIREDO, H. O. S.; VASCONCELOS, A. S. do E. |
Afiliação: |
LUIS EDUARDO LAGUNA, CNPC; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS, CNPC. |
Título: |
Queijo artesanal caprino maturado e defumado adicionado de cultura lática probiótica. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2019. |
Páginas: |
10 p. |
Série: |
(Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 197). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fabricaçao; Fabricação artesanal; Processamento artesanal; Processed animal products; Produção artesanal; Queijo artesanal; Queijo de cabra; Queijo defumado; Queijo maturado. |
Thesagro: |
Produto Derivado do Leite; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
cheeses; food technology; goat cheese; probiotics; processed foods. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01117nam a2200361 a 4500 001 2122279 005 2020-05-15 008 2019 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aLAGUNA, L. E. 245 $aQueijo artesanal caprino maturado e defumado adicionado de cultura lática probiótica.$h[electronic resource] 260 $aSobral: Embrapa Caprinos e Ovinos$c2019 300 $a10 p. 490 $a(Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 197). 650 $acheeses 650 $afood technology 650 $agoat cheese 650 $aprobiotics 650 $aprocessed foods 650 $aProduto Derivado do Leite 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aFabricaçao 653 $aFabricação artesanal 653 $aProcessamento artesanal 653 $aProcessed animal products 653 $aProdução artesanal 653 $aQueijo artesanal 653 $aQueijo de cabra 653 $aQueijo defumado 653 $aQueijo maturado 700 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 700 1 $aBARCELOS, S. C. de 700 1 $aFIGUEIREDO, H. O. S. 700 1 $aVASCONCELOS, A. S. do E.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
05/10/2023 |
Data da última atualização: |
26/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
NOGUEIRA, B. L.; SECCHI, A. R.; MACHADO, F.; RODRIGUES, C. V. S.; GAMBETTA, R.; RODRIGUES, D. S. |
Afiliação: |
BRUNO L. NOGUEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; ARGIMIRO R. SECCHI, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; FABRICIO MACHADO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; CARIME V. S. RODRIGUES, EMBRAPA AGROENERGIA; ROSSANO GAMBETTA, CNPAE; DASCIANA S. RODRIGUES, EMBRAPA AGROENERGIA. |
Título: |
Improvement of enzymatic saccharification by simultaneous pulping of sugarcane bagasse and washing of its cellulose fibers in a batch reactor. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Biotechnology Journal, v. 18, n. 8, 2200542, Aug. 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1002/biot.202200542 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A modification of the conventional batch organosolv process is proposed in a way where the solid biomass remains inside a basket, physically separated from the liquid phase, with the vapor promoting the fractionation of the biomass and the extracted compounds and fragments being washed down to the liquid phase. The modified organosolv process applied to sugarcane bagasse (SB-M) delivers a rich cellulosic solid phase that after enzymatic hydrolysis leads to a hydrolyzed with approximately 100 g L−1 of glucose. At the same enzymatic hydrolysis conditions, the conventional organosolv process (SB-C) delivers a hydrolyzed with 80 g L−1 of glucose, while the autohydrolysis process (SB-A) leads to 55 g L−1 of glucose. These different results are related to the cellulose content: SB-M (70%), SB-C (57%), e SB-A (44%), as well the reduced lignin content in the SB-M. The novelty of this study is the confirmation that it is possible to degrade lignin from sugarcane bagasse and simultaneously remove its fragments from the cellulose fibers in a batch reactor containing an internal basket. This study describes a simple and rapid protocol for the isolation of the main compo-nents of lignocellulosic biomass (cellulose, hemicellulose, and lignin), which may lead to the study of new catalysts for the chemical transformation of these components separately or simultaneously to the step of pretreatment. |
Thesaurus NAL: |
Biomass; Lignocellulosic wastes; Pretreatment; Sugarcane bagasse. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02210naa a2200241 a 4500 001 2157096 005 2023-10-26 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1002/biot.202200542$2DOI 100 1 $aNOGUEIRA, B. L. 245 $aImprovement of enzymatic saccharification by simultaneous pulping of sugarcane bagasse and washing of its cellulose fibers in a batch reactor.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aA modification of the conventional batch organosolv process is proposed in a way where the solid biomass remains inside a basket, physically separated from the liquid phase, with the vapor promoting the fractionation of the biomass and the extracted compounds and fragments being washed down to the liquid phase. The modified organosolv process applied to sugarcane bagasse (SB-M) delivers a rich cellulosic solid phase that after enzymatic hydrolysis leads to a hydrolyzed with approximately 100 g L−1 of glucose. At the same enzymatic hydrolysis conditions, the conventional organosolv process (SB-C) delivers a hydrolyzed with 80 g L−1 of glucose, while the autohydrolysis process (SB-A) leads to 55 g L−1 of glucose. These different results are related to the cellulose content: SB-M (70%), SB-C (57%), e SB-A (44%), as well the reduced lignin content in the SB-M. The novelty of this study is the confirmation that it is possible to degrade lignin from sugarcane bagasse and simultaneously remove its fragments from the cellulose fibers in a batch reactor containing an internal basket. This study describes a simple and rapid protocol for the isolation of the main compo-nents of lignocellulosic biomass (cellulose, hemicellulose, and lignin), which may lead to the study of new catalysts for the chemical transformation of these components separately or simultaneously to the step of pretreatment. 650 $aBiomass 650 $aLignocellulosic wastes 650 $aPretreatment 650 $aSugarcane bagasse 700 1 $aSECCHI, A. R. 700 1 $aMACHADO, F. 700 1 $aRODRIGUES, C. V. S. 700 1 $aGAMBETTA, R. 700 1 $aRODRIGUES, D. S. 773 $tBiotechnology Journal$gv. 18, n. 8, 2200542, Aug. 2023.
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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