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Registros recuperados : 13 | |
3. | | GONÇALVES, G. A.; SANTOS, J. L. F. dos; ESCOBAR, K. C.; PASSOS, T. O.; GAVA, C. A. T. Compatibilidade de estirpes locais de Bacillus sp. a fungicidas químicos aplicados no controle de oídio e míldio da videira. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 16., 2022, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2022. p. 34. (Embrapa Semiárido. Documentos, 308). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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4. | | ESCOBAR, K. C.; SANTOS, J. L. F. dos; GONÇALVES, G. A.; PASSOS, T. O.; GAVA, C. A. T. Eficiência de controle de seis cepas locais de Bacillus ao míldio (Plasmopara vitícola) da videira. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 16., 2022, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2022. p. 38. (Embrapa Semiárido. Documentos, 308). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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5. | | ESCOBAR, K. C.; SANTOS, J. L. F. dos; GONÇALES, G. A.; PASSOS, T. O.; GAVA, C. A. T. Definição de doses de manipueira para o controle do míldio (Plasmopara vitícola Berl.) em quatro variedades de videira. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 16., 2022, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2022. p. 35. (Embrapa Semiárido. Documentos, 308). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | GONÇALVES, G. A.; SANTOS, J. L. F. dos; ESCOBAR, K. C.; PASSOS, T. O.; GAVA, C. A. T. Osmotolerância de estirpes de Bacillus spp. potenciais agentes de controle biológico de doenças de plantas. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 16., 2022, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2022. p. 52-53. (Embrapa Semiárido. Documentos, 308). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | SANTOS, J. L. F. dos; MOURA, N. R.; PASSOS, T. de O.; SOUZA, F. de F.; CASTRO, J. M. da C. e; CAPUCHO, A. S. Identificação de fontes de resistência a Meloidogyne enterolobii em aceroleira. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 1., 2016, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 31-32. (Embrapa Semiárido. Documentos, 274). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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9. | | GONÇALVES, G. A.; SANTOS, J. L. F. dos; OLIVEIRA, A. G. C. de; SANTOS, L. L. E. de A.; LARANJEIRA, D.; GAVA, C. A. T. Caracterização parcial de cepas de Bacillus antagonistas a Erysiphe necator Schw. e Plasmopara viticola causadores do oídio e míldio da videira. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 17.; SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO DE CONTROLE BIOLOGICO, 2., 2023, Juazeiro, BA, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido: Univasf, 2023. p. 460. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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10. | | SANTOS, L. L. E. de A.; SANTOS, J. L. F. dos; ESCOBAR, K. C.; PASSOS, T. O.; GONÇALVES, G. A.; OLIVEIRA, A. G. C. de; LARANJEIRA, D.; GAVA, C. A. T. Aplicando Bacillus siamensis LCB30 no biocontrole do oídio da videira (Erysiphe necator (Schw.) Burr.). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 17.; SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO DE CONTROLE BIOLOGICO, 2., 2023, Juazeiro, BA, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido: Univasf, 2023. p. 467. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | OLIVEIRA, A. G. C. de; SANTOS, J. L. F. dos; GONÇALVES, G. A.; ESCOBAR, K. C.; PASSOS, T. O.; SANTOS, L. L. E. de A.; LARANJEIRA, D.; GAVA, C. A. T. Antagonismo de Bacillus licheniformes LCB42 contra o míldio da videira causado por Plasmopara vitícola. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 17.; SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO DE CONTROLE BIOLOGICO, 2., 2023, Juazeiro, BA, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido: Univasf, 2023. p. 450. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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12. | | SANTOS, J. L. F. dos; ESCOBAR, K. C.; PASSOS, T. O.; GONÇALVES, G. A.; OLIVEIRA, A. G. C. de; SANTOS, L. L. E. de A.; LARANJEIRA, D.; GAVA, C. A. T. Compostos antifúngicos produzidos por Bacillus tequillensis LCB28 e B. siamensis LCB30 para o controle de Erysiphe necator Schw. em videira. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 17.; SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO DE CONTROLE BIOLOGICO, 2., 2023, Juazeiro, BA, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido: Univasf, 2023. p. 464. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | SANTOS, J. L. F. dos; ESCOBAR, K. C.; PASSOS, T. O.; GONÇALVES, G. A.; OLIVEIRA, A. G. C. de; SANTOS, L. E. de A.; LARANJEIRA, D.; GAVA, C. A. T. Seleção de cepas locais de Bacillus e integração ao manejo integrado do míldio da videira. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 17.; SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO DE CONTROLE BIOLOGICO, 2., 2023, Juazeiro, BA, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido: Univasf, 2023. p. 465. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 13 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
13/07/2023 |
Data da última atualização: |
15/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
NIRO, C. M.; MENDONÇA, G. M. N.; PAULINO, L. R.; SOARES, V. F.; AZEREDO, H. M. C. de. |
Afiliação: |
VIVIANE FARIA SOARES, CNPDIA; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA. |
Título: |
Freeze-Dried Banana Slices Carrying Probiotic Bacteria, |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Foods, v. 12, 2282, 2023. |
Páginas: |
7 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/foods12122282 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Findings on diet?health relationships have induced many people to adopt healthier diets, including the substitution of energy-dense snacks with healthier items, e.g., those containing probiotic microorganisms. The aim of this research was to compare two methods to produce probiotic freezedried banana slices?one of them consisting of impregnating slices with a suspension of probiotic Bacillus coagulans, the other based on coating the slices with a starch dispersion containing the bacteria. Both processes resulted in viable cell counts above 7 log ufc.g−1 , although the presence of the starch coating prevented a significant loss in viability during freeze-drying. The coated slices were less crispy than the impregnated ones, according to the shear force test results. However, the sensory panel (with more than 100 panelists) did not perceive significant texture differences. Both methods presented good results in terms of probiotic cell viability and sensory acceptability (the coated slices being significantly more accepted than the non-probiotic control slices). |
Palavras-Chave: |
Edible coatings; Tropical fruits. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154929/1/P-Freeze-Dried-Banana-Slices-Carrying-Probiotic-Bacteria.pdf
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Marc: |
LEADER 01683naa a2200217 a 4500 001 2154929 005 2024-01-15 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/foods12122282$2DOI 100 1 $aNIRO, C. M. 245 $aFreeze-Dried Banana Slices Carrying Probiotic Bacteria,$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $a7 p. 520 $aFindings on diet?health relationships have induced many people to adopt healthier diets, including the substitution of energy-dense snacks with healthier items, e.g., those containing probiotic microorganisms. The aim of this research was to compare two methods to produce probiotic freezedried banana slices?one of them consisting of impregnating slices with a suspension of probiotic Bacillus coagulans, the other based on coating the slices with a starch dispersion containing the bacteria. Both processes resulted in viable cell counts above 7 log ufc.g−1 , although the presence of the starch coating prevented a significant loss in viability during freeze-drying. The coated slices were less crispy than the impregnated ones, according to the shear force test results. However, the sensory panel (with more than 100 panelists) did not perceive significant texture differences. Both methods presented good results in terms of probiotic cell viability and sensory acceptability (the coated slices being significantly more accepted than the non-probiotic control slices). 653 $aEdible coatings 653 $aTropical fruits 700 1 $aMENDONÇA, G. M. N. 700 1 $aPAULINO, L. R. 700 1 $aSOARES, V. F. 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 773 $tFoods$gv. 12, 2282, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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