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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cocais; Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
03/07/2013 |
Data da última atualização: |
07/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
MELO, M. F. de; TAVARES, S. A.; MATOS, M. J. L. F.; LANA, M. M.; SANTOS, F. F. dos. |
Afiliação: |
MÁRIO FELIPE DE MELO, Engenheiro Agrônomo - Emater-DF; SELMA APARECIDA TAVARES, Técnica em Economia Doméstica - Emater-DF; MARIA JOSÉ L. F. MATOS, Técnica em Economia Doméstica - Emater-DF; MILZA MOREIRA LANA, CNPH; FAUSTO FRANCISCO DOS SANTOS. |
Título: |
Agrião: amargo que dá gosto. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2011. |
Páginas: |
6 p. |
Descrição Física: |
Folder. |
Série: |
(Como comprar, conservar e consumir) |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Como comprar. Como conservar. Como consumir. Dicas. Receitas. |
Palavras-Chave: |
Origem do agrião; Receitas. |
Thesagro: |
Agrião; Análise Física; Comercialização; Conservação; Consumo; Processamento; Refrigeração. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/124516/1/folder-agriao-curvas-out-2011.pdf
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Marc: |
LEADER 00811nam a2200289 a 4500 001 2016258 005 2017-08-07 008 2011 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMELO, M. F. de 245 $aAgrião$bamargo que dá gosto. 260 $aBrasília, DF: Embrapa Hortaliças$c2011 300 $a6 p.$cFolder. 490 $a(Como comprar, conservar e consumir) 520 $aComo comprar. Como conservar. Como consumir. Dicas. Receitas. 650 $aAgrião 650 $aAnálise Física 650 $aComercialização 650 $aConservação 650 $aConsumo 650 $aProcessamento 650 $aRefrigeração 653 $aOrigem do agrião 653 $aReceitas 700 1 $aTAVARES, S. A. 700 1 $aMATOS, M. J. L. F. 700 1 $aLANA, M. M. 700 1 $aSANTOS, F. F. dos
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
04/02/2016 |
Data da última atualização: |
16/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MONTE, A. P. O. do; LOIOLA FILHO, J. B.; SOUZA, T. T. dos S.; MIRANDA, M. de S.; MAGALHÃES, L. C.; BARROS, C. H. S. C.; SILVA, A. A. de A.; SANTOS, A. O.; GUIMARÃES, A. de S. L.; COSTA, J. M. da S.; SOUSA, P. H. F. de; NOGUEIRA, D. M.; CORDEIRO, M. F.; LOPES JÚNIOR, E. S. |
Afiliação: |
ALANE PAINS OLIVEIRA DO MONTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; JOÃO BOSCO LOIOLA FILHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; THAIS THATIANE DOS SANTOS SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; MAYARA DE SOUZA MIRANDA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; LÍVIA CORREIA MAGALHÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; CELSO HENRIQUE SOUZA COSTA BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ANA ARLETE DE AMORIM SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ADRIANO OLIVEIRA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; AIONNE DE SOUZA LEITE GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; JONATHAN MAIA DA SILVA COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; PEDRO HUMBERTO FÉLIX DE SOUSA, UNIVERSIDADE DO ESTADO DA BAHIA; DANIEL MAIA NOGUEIRA, CPATSA; MABEL FREITAS CORDEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; EDILSON SOARES LOPES JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO. |
Título: |
Addition of sucrose on cryoprotectant solution of vitrification enhances the quality of Dorper sheep embryos produced in vivo. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 36, n. 6, p. 4257-4268, 2015. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2015v36n6Supl2p4257 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the efficacy of adding sucrose in vitrification solution of ovine embryos produced in vivo. Forty Dorper ewes were selected and superovulated. Immediately prior to the embryo collection by laparotomy, a laparoscopy was erformed to verify the superovulatory response. The recovered flushing was followed by embryo evaluation and embryos were divided in two experimental groups where embryos from Control group were submitted to a traditional vitrification protocol and embryos from ucrose group to a modified vitrification protocol with sucrose. After warming, embryos were again divided regarding cryoprotectant removal (Indirect) or not (Direct). The embryo quality was classified as embryos of degrees I (excellent or good), II (regular), III (poor) and IV (dead or degenerate). It was also verified the homogeneity of mass, occurrence of embryonic mass retraction and rupture of pellucid zone. The results were expressed as percentages and were subjected to Chi-square test with P < 0.05. The embryos vitrified in the presence of sucrose had lower proportions of lower-quality embryos after warming (22.20 vs. 44.50%), higher percentages of homogeneous embryos after warming (63.89 vs. 38.89 %) while concerning other parameters there was no difference between these groups. It can be concluded that the addition of 0.4 M sucrose during vitrification improves the embryo quality. |
Palavras-Chave: |
Múltipla ovulação; Raça Dorper. |
Thesagro: |
Açúcar; Criopreservação; Embrião Animal; Ovelha; Ovino; Ovulação; Produção animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal production; Cryopreservation; Embryo (animal); Ewes; Ovulation; Sucrose. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138458/1/Daniel-2015.pdf
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Marc: |
LEADER 02806naa a2200469 a 4500 001 2036144 005 2024-04-16 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5433/1679-0359.2015v36n6Supl2p4257$2DOI 100 1 $aMONTE, A. P. O. do 245 $aAddition of sucrose on cryoprotectant solution of vitrification enhances the quality of Dorper sheep embryos produced in vivo.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThis study aimed to evaluate the efficacy of adding sucrose in vitrification solution of ovine embryos produced in vivo. Forty Dorper ewes were selected and superovulated. Immediately prior to the embryo collection by laparotomy, a laparoscopy was erformed to verify the superovulatory response. The recovered flushing was followed by embryo evaluation and embryos were divided in two experimental groups where embryos from Control group were submitted to a traditional vitrification protocol and embryos from ucrose group to a modified vitrification protocol with sucrose. After warming, embryos were again divided regarding cryoprotectant removal (Indirect) or not (Direct). The embryo quality was classified as embryos of degrees I (excellent or good), II (regular), III (poor) and IV (dead or degenerate). It was also verified the homogeneity of mass, occurrence of embryonic mass retraction and rupture of pellucid zone. The results were expressed as percentages and were subjected to Chi-square test with P < 0.05. The embryos vitrified in the presence of sucrose had lower proportions of lower-quality embryos after warming (22.20 vs. 44.50%), higher percentages of homogeneous embryos after warming (63.89 vs. 38.89 %) while concerning other parameters there was no difference between these groups. It can be concluded that the addition of 0.4 M sucrose during vitrification improves the embryo quality. 650 $aAnimal production 650 $aCryopreservation 650 $aEmbryo (animal) 650 $aEwes 650 $aOvulation 650 $aSucrose 650 $aAçúcar 650 $aCriopreservação 650 $aEmbrião Animal 650 $aOvelha 650 $aOvino 650 $aOvulação 650 $aProdução animal 653 $aMúltipla ovulação 653 $aRaça Dorper 700 1 $aLOIOLA FILHO, J. B. 700 1 $aSOUZA, T. T. dos S. 700 1 $aMIRANDA, M. de S. 700 1 $aMAGALHÃES, L. C. 700 1 $aBARROS, C. H. S. C. 700 1 $aSILVA, A. A. de A. 700 1 $aSANTOS, A. O. 700 1 $aGUIMARÃES, A. de S. L. 700 1 $aCOSTA, J. M. da S. 700 1 $aSOUSA, P. H. F. de 700 1 $aNOGUEIRA, D. M. 700 1 $aCORDEIRO, M. F. 700 1 $aLOPES JÚNIOR, E. S. 773 $tSemina: Ciências Agrárias, Londrina$gv. 36, n. 6, p. 4257-4268, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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