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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
14/01/2008 |
Data da última atualização: |
25/03/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MORANDI, M. A. B.; MATTOS, L. P. V.; SANTOS, E. R. dos; BONUGLI, R. C. |
Afiliação: |
Marcelo Augusto Boechat Morandi, Embrapa Meio Ambiente; Liliana Patrícia Vital de Mattos, FCA-UNESP; Elen Ribeiro dos Santos, Embrapa Meio Ambiente; Rafaella Costa Bonugli, Embrapa Meio Ambiente (Bolsista). |
Título: |
Influence of application time on the establishment, survival, and ability of Clonostachys rosea to suppress Botrytis cinerea sporulation on rose debris. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Protection, Guildford, v. 27, n.1, p. 77-83, 2008. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The influence of application time and the length of exposure to sunlight on survival, establishment, and ability of Clonostachys rosea to suppress Botrytis cinerea sporulation on rose debris were investigated in a climate-controlled greenhouse (experiment 1) and in a plasticcovered greenhouse (experiment 2). C. rosea conidia germinated significantly greater on treatments kept out of direct light for all application times. However, the germination incidence was negatively correlated with the application time for all treatments, independent of sunlight exposure. The recovery of viable conidia from leaves and the tissues colonized by C. rosea reduced exponentially as exposure to sunlight increased (from 0 to 8 h). The relative humidity (RH) was positively correlated with germination independent of sunlight exposure (r ¼ 0.95 and r ¼ 0.97, for shadow and sun, respectively). On treatments exposed to sunlight, the global radiation was negatively correlated with germination, especially during the 3 h following inoculation (r ¼ 0.94). Despite the effects of exposure to sunlight on C. rosea, the suppression of B. cinerea sporulation was only marginally affected (suppression of 94.5?100% and 65?93%, respectively, for experiment 1 and experiment 2). These results show the ability of C. rosea to withstand adverse environmental conditions and still provide suppression of B. cinerea sporulation on rose debris. |
Thesagro: |
Botrytis Cinerea; Controle Biológico; Mofo Cinzento; Raio Ultravioleta; Rosa. |
Thesaurus Nal: |
Clonostachys rosea. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
17/03/2008 |
Data da última atualização: |
19/08/2019 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
STEPHAN, M. P.; TEIXEIRA, K. R. dos S. |
Afiliação: |
Marilia Penteado Stephan, Embrapa Agroindústria de Alimentos; Kátia Regina dos Santos Teixeira, Embrapa Agrobiologia. |
Título: |
Adaptação de método de extração e caracterização de proteínas em bactéria de importância para a indústria alimentícia. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2007. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 113). |
ISSN: |
0103-5231 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Eletroforese de proteínas; Preparação de amostra de extrato protéico da bactéria G. diazotrophicus para análise das cadeias polipeptídicas em eletroforese (SDS-PAGE) e resultados. |
Palavras-Chave: |
Método de extração; SDS-PAGE. |
Thesagro: |
Bactéria; Eletroforese; Proteína. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164076/1/CT113-extracao-proteinas.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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