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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
Data corrente: |
31/03/1998 |
Data da última atualização: |
31/03/1998 |
Autoria: |
SANTOS, C. D.; FERREIRA, C.; TERRA, W. R. |
Título: |
Consumption of food and spatial organization of digestion in the cassava hornworm, Erinnys ello. |
Ano de publicação: |
1983 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Insect Physiology, v.29, n.9, 707-714, 1983. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fith-instar-Erinnyis ello larve eat 2.1 times their own weight per day of Euphorbia pulcherrima leaves, with a coefficient of digestibility of 45% and an efficiency of food conversion into tissue of 25%. The food takes about 150 min to go through the gut. Midgut contents have a pH of 9.3-9.8, depending on the region. Cellulase is absent from the gut in E. ello. Significant gut hydrolase activities are found only in midgut. Amylase and trypsin occur in the midgut tissue and in regurgitated material, whereas aminopetidase, alfa-glucosidase, Beta gucosidase and trehalase are found in major amounts in the midgut tissue, in minor amounts in the midgut contents and are absent form regurgitated material. The results support the hypothesis that digestion starts in the endoperitrophic space under the action of amylase and trypsin and is largely completed in the ectoperitrophic space through the catalytic action of several oligomer and dimer hydrolases. Involvement of a membrane-bound aminopeptidase in the terminal digestion of oligopeptides cannot, at present, be excluded. The finding that less than 7% of the total amylase and trypsin are excreted, after a time identical to the passage time of the food bolus, leads to the proposal for the existence of some mechanism by which those enzymes are recovered from the undigested food before it is excreted. |
Palavras-Chave: |
Cassava hornworm; Consumo foliar; Consumption of food; Mandarova-da-mandioca. |
Thesagro: |
Erinnyis Ello; Mandioca; Praga. |
Thesaurus Nal: |
cassava. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP) |
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Cutter |
Registro |
Volume |
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Registros recuperados : 44 | |
4. | | SANTOS, C. D. M. dos; VELOSO, C. A. C. Comportamento de plantas de açaizeiro em relação a diferentes doses de NPK na fase de formação e produção. In: SEMINÁRIO CIENTÍFICO DA UFRA, 7.; SEMINÁRIO [DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA] DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 13.; SEMINÁRIO DE PESQUISA DA UFRA, 1., 2009, Belém, PA. Pesquisa e desenvolvimento tecnológico na formação do jovem cientista: anais. Belém, PA: UFRA: Embrapa Amazônia Oriental, 2009. 1 CD-ROM.Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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6. | | PIVATO, J.; SANTOS, C. D. R. dos; LAU, D. Monitoramento de espécies de parasitoides (Hymenoptera: Braconidae) associadas aos principais afídeos (Hemiptera: Aphididae) de trigo. In: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 11., 2019, Passo Fundo. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2019. Resumos graduação PIBIC/CNPq, p. 18.Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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9. | | SANTOS, C. D. G.; AVILA, A. C. de; BEZERRA, I. C.; RESENDE, R. de O. Interacao geminivirus de tomate e Bemisia argentifolli: hospedeiros, aquisicao do virus, transmissao e deteccao no vetor. In: ENCONTRO LATINO-AMERICANO E DO CARIBE SOBRE MOSCAS BRANCAS E GEMINIVIRUS, 8., 1999, Recife, PE. Anais [e] mini-resumos... Recife: IPA, 1999. p.123. Resumo.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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10. | | SANTOS, C. D. G.; ÁVILA, A. C.; INOUE-NAGATA, A. K.; RESENDE, R. O. Interactions of new tomato-infecting Brazilian geminiviruses and their vectors. INTERNATIONAL GERMINIVIRUS SYMPOSIUM, 4.; INTERNATIONAL SSDNA COMPARATIVE VIROLOGY WORKSHOP, 2., 2004, Cape Town, Programme & abstracts... Cape Town: University of Cape Town Graduate School of Business, 2004. p. 95Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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11. | | VELOSO, C. A. C.; SANTOS, C. D. M. dos; SILVA, A. R.; CARVALHO, E. J. M. Influência da aplicação de doses potássio e boro na formação do açaizeiro em latossolo amarelo do nordeste paraense. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 29.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 13.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 11.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 8., 2010, Guarapari. Fontes de nutrientes e produção agrícola: modelando o futuro: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2010. 1 CD-ROM. FERTBIO 2010.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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15. | | SANTOS, C. D. G.; INOUE-NAGATA, A. K.; AVILA, A. C. de; RESENDE, R. O. Molecular characterization of a new begomovirus isolated from tomato in the state of Goias, Brazil. Virus Reviews & Research, São Paulo, v. 7, n. 1, p. 153, set. 2002. Resumo. Suplemento. A escrita do nome da 2ª Autora está incorreto. A forma correta é Alice Inoue-Nagata.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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17. | | SANTOS, C. D. G.; ÁVILA, A. C. de; RESENDE, R. O. Transmission studies of a geminivirus isolated from tomato and its vector Bemisia argentifolii. Virus Reviews & Research, Florianópolis, v. 5, n. 2, p. 44, 2000. Suplemento 1. Resumo. Trabalho apresentado no 11º National Meeting of Virology,São Lourenço, 2000.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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18. | | SANTOS, C. D. R.; REDAELLI, L. R.; JAHNKE, S. M.; PIVATO, J.; SAMPAIO, M. V.; LAU, D. Aphid parasitoids (Hymenoptera: Braconidae), still defending cereal crops after forty years of its introducing in Passo Fundo. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 16., 2019, Londrina. Anais... Londrina: [Sociedade Entomológica do Brasil: Embrapa Soja: Universidade Estadual de Londrina], 2019. p. 203.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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20. | | CARVALHO, R.; FURTINI NETO, A. E.; SANTOS, C. D. dos; FERNANDES, L. A.; CURI, N.; RODRIGUES, D. de C. Interações silício-fósforo em solos cultivados com eucalipto em casa de vegetação. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 36, n. 3, p. 557-65, mar. 2001 Título em inglês: Silicon-phosphorus interactions in soils cultivated with eucalyptus under greenhouse conditions.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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