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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  09/04/2010
Data da última atualização:  25/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FONSECA, J. F. da; TORRES, C. A. A.; MAFFILI, V. V.; BORGES, A. M.; SANTOS, A. D. F.; RODRIGUES, M. T.; OLIVEIRA, R. F. M.
Afiliação:  JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC; UFV, Viçosa, MG; UFV; UFV; UFV; UFV; UFV.
Título:  The hypoosmotic swelling test in fresh goat spermatozoa.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v. 2, n. 2, p. 139-144, Apr./Jun. 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The hypoosmotic swelling test (HOST) has been proved to be a good tool for evaluating the membrane integrity of spermatozoa of various domestic animals including cattle, horses, and swine. However, the best approach for using this technique in goat semen has not been tested. The present study aimed to establish the best hypoosmotic solution (HS) for testing membrane integrity in fresh goat semen. Sodium citrate and fructose based solutions (S) with the following osmolarities (mOsm/l) were used: 50 (S1), 75 (S2), 100 (S3), 125 (S4), 150 (S5), 175 (S6), 200 (S7), 250 (S8), 290 (S9) and 300 mOsm/l (S10). Twenty-eight semen samples were collected from seven mature bucks (four collections per buck) at 48 hour intervals. After macroscopic evaluation, 10?l of semen was immediately added to 2ml of each solution and incubated for one hour at 37ºC. Sequentially, 20?l of semen diluted in HS were evaluated with oil immersion using a phase-contrast microscope. A total of 200 spermatozoa were counted in at least five different fields, and sperm tails were classified as non-coiled, coiled, and strongly coiled. The respective percentages of spermatozoa with coiled tails (coiled plus strongly coiled) in the ten solutions listed above were 34.1, 38.8, 45.3, 51.5, 46.8, 42.8, 38.2, 29.0, 19.4 and 23.1%. Percentages of strongly coiled spermatozoa were: 6.8, 10.6, 21.5, 25.3, 24.3, 21.5, 19.3, 12.4, 6.4, and 7.9 for the ten solutions, respectively. According to total coiling, S4 was superior to ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Goat; Hypoosmotic swelling test; Sperm.
Thesagro:  Caprino; Congelamento; Reprodução animal; Sêmen.
Thesaurus Nal:  Animal reproduction; Tail.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75517/1/API-The-hypoosmotic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC22986 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/03/2012
Data da última atualização:  07/03/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BARRABIN, J. S.; BORGUINI, R. G.; GODOY, R. L. O.; ROSA, J. S. da; SCHULZ, D. F.
Afiliação:  JULIANA S. BARRABIN, UFRRJ; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; JEANE SANTOS DA ROSA, CTAA; DANIEL F. SCHULZ, UFRJ.
Título:  Preparation of calibration curves for UPLC-ESI-QTOF-MS determination of aflatoxinas B1, B2, G1, and G2.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: ISM CONFERENCE, 2011, Mendoza. Strategies to reduce the impact of mycotoxins in Latin America in a global context: book of abstracts. Río Cuarto: Universidad Nacional de Río Cuarto, 2011. p. 233.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Aflatoxinas; Espectrometria de massa; Micotoxinas.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11208 - 1UPCSP - PP2011/1922011.00494
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