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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
31/01/2007 |
Data da última atualização: |
06/04/2022 |
Autoria: |
NASCIMENTO, M. do P. SOCORRO C. B. do; OLIVEIRA, M. E. A.; NASCIMENTO, H. T. S. dos; CARVALHO, J. H. de; ALCOFORADO FILHO, F. G.; SANTANA, C. M. M. de. |
Título: |
Forrageiras da Bacia do Parnaíba: uso e composição química. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
Teresina: EMBRAPA-CPAMN; Recife: Associação de Plantas do Nordeste, 1996. |
Páginas: |
85 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPAMN. Documentos, 19). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este documento é o resultado do trabalho de uma equipe de pesquisadores, que percorreu milharees de quilômetros pela bacia do rio Parnaíba, coletando e analisando material botânico, preparando herbário, fazendo análises, fotografando, descrevendo e catalogando plantas. É uma obra imporante, porque tem um conteúdo teórico e um efeito prático. Orienta o criador, subsidia os estudiosos do assunto e enriquece o acervo de bibliotecas, escolas e outras organizações públicas ou privadas que possam ter algum interesse no assunto. |
Palavras-Chave: |
Utilização. |
Thesagro: |
Composição Química; Planta Forrageira. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01264nam a2200229 a 4500 001 1105024 005 2022-04-06 008 1996 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aNASCIMENTO, M. do P. SOCORRO C. B. do 245 $aForrageiras da Bacia do Parnaíba$buso e composição química. 260 $aTeresina: EMBRAPA-CPAMN; Recife: Associação de Plantas do Nordeste$c1996 300 $a85 p. 490 $a(EMBRAPA-CPAMN. Documentos, 19). 520 $aEste documento é o resultado do trabalho de uma equipe de pesquisadores, que percorreu milharees de quilômetros pela bacia do rio Parnaíba, coletando e analisando material botânico, preparando herbário, fazendo análises, fotografando, descrevendo e catalogando plantas. É uma obra imporante, porque tem um conteúdo teórico e um efeito prático. Orienta o criador, subsidia os estudiosos do assunto e enriquece o acervo de bibliotecas, escolas e outras organizações públicas ou privadas que possam ter algum interesse no assunto. 650 $aComposição Química 650 $aPlanta Forrageira 653 $aUtilização 700 1 $aOLIVEIRA, M. E. A. 700 1 $aNASCIMENTO, H. T. S. dos 700 1 $aCARVALHO, J. H. de 700 1 $aALCOFORADO FILHO, F. G. 700 1 $aSANTANA, C. M. M. de
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
11/11/2021 |
Data da última atualização: |
10/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FREGULIA, P.; NEVES, A. L. A.; DIAS, R. J. P.; CAMPOS, M. M. |
Afiliação: |
PRISCILA FREGULIA, Universidade Federal de Juiz de Fora; ANDRE LUIS ALVES NEVES, University of Copenhagen; ROBERTO JÚNIO PEDROSO DIAS, Universidade Federal de Juiz de Fora; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL. |
Título: |
A review of rumen parameters in bovines with divergent feed efficiencies: what do these parameters tell us about improving animal productivity and sustainability? |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Livestock Science, v. 254, 104761, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.livsci.2021.104761 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Increased food production is urgently needed to meet the high demand for agricultural products required by the world's growing population. Feed efficiency consists of achieving maximum output using minimum input on animal production. Improving feed efficiency is a valid strategy to increase food production without exhausting the natural resources of the planet. However, the biological mechanisms related to feed efficiency phenotype are not well understood yet. Ruminal activity is the major anaerobic biodigester that supplies energy for the animal, but only recently researchers have focused their attention on correlating rumen parameters to feed efficiency. Among these parameters, rumen microbial composition, gene expression of the rumen epithelium, rumen pH, metabolites, volatile fatty acid, methane production, feed digestibility, and microbial enzymes have been directly associated with feed efficiency. The rumen works as a stable and balanced ecosystem that influences the host, and modulating its microbial activity can be a useful strategy to mitigate emissions of pollutants into the environment (e.g., methane). This review provides an overview of all rumen parameters linked to feed efficiency in bovines and discusses how they can be better understood to improve animal productivity and sustainability. |
Palavras-Chave: |
Eficiência alimentar. |
Thesagro: |
Bovino; Gado de Corte; Gado Leiteiro. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02051naa a2200217 a 4500 001 2136036 005 2021-12-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.livsci.2021.104761$2DOI 100 1 $aFREGULIA, P. 245 $aA review of rumen parameters in bovines with divergent feed efficiencies$bwhat do these parameters tell us about improving animal productivity and sustainability?$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aIncreased food production is urgently needed to meet the high demand for agricultural products required by the world's growing population. Feed efficiency consists of achieving maximum output using minimum input on animal production. Improving feed efficiency is a valid strategy to increase food production without exhausting the natural resources of the planet. However, the biological mechanisms related to feed efficiency phenotype are not well understood yet. Ruminal activity is the major anaerobic biodigester that supplies energy for the animal, but only recently researchers have focused their attention on correlating rumen parameters to feed efficiency. Among these parameters, rumen microbial composition, gene expression of the rumen epithelium, rumen pH, metabolites, volatile fatty acid, methane production, feed digestibility, and microbial enzymes have been directly associated with feed efficiency. The rumen works as a stable and balanced ecosystem that influences the host, and modulating its microbial activity can be a useful strategy to mitigate emissions of pollutants into the environment (e.g., methane). This review provides an overview of all rumen parameters linked to feed efficiency in bovines and discusses how they can be better understood to improve animal productivity and sustainability. 650 $aBovino 650 $aGado de Corte 650 $aGado Leiteiro 653 $aEficiência alimentar 700 1 $aNEVES, A. L. A. 700 1 $aDIAS, R. J. P. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 773 $tLivestock Science$gv. 254, 104761, 2021.
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Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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