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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  25/01/2010
Data da última atualização:  29/05/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, E.; RANGEL, C.; ASCHERI, J.; WATANABE, E.; SILVA, J.; FUKUDA, W.; CARVALHO, J.; NUTTI, M.; SALVADOR, L.
Afiliação:  Erika Silva, UFRRJ; Carolina Rangel, UFRRJ; José Luis Ramirez Ascheri, CTAA; Edson Watanabe, CTAA; João Bosco Carvalho da Silva, CNPH; Wânia Maria Gonçalves Fukuda, CNPMF; José Luiz Viana de Carvalho, CTAA; Marilia Regini Nutti, CTAA; Lorena Salvador, UFRRJ.
Título:  Development of cassava (Manihot esculenta, L.) and orange flesh sweet potato (Ipomoea batatas, L.) products: an application for biofortified crops.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MEETING OF THE MICRONUTRIENT FORUM, 2., 2009, Beijing, China. Micronutrients, health and development: evidence-based programs: program/abstracts. Washington, DC: USAID: Academy for Educational Development, 2009. p. 108.
Idioma:  Inglês
Notas:  TH31.
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the possibility of the production of food products using biofortified cassava flour (CF) and orange flesh sweet potato flour (OFSP). In order to use new flours for the production of bakery and extruded products, mixtures of different proportions of these flours with wheat flour need to be evaluated to keep the quality of the product. In order to produce pastas using OFSP, the extrusion process was performed in a single screw Pastaia extruder with a fusilli matrix. Afterwards, the pasta was dried in an air circulated oven at 40°C for 1 hour. These pastas and their flours were characterized by particle size, water absorption index (WAI), water solubility index (WSI) and viscosity. In order to observe the substitution limit for the wheat flour (WF) in bakery products, levels of 10%, 15% and 20% of CF were used in breads, and 20% in cakes. These formulations were compared to a standard formulation (100% WF). It could be observed that, according to the extrusion parameters studied, the production of pastas using a biofortified raw material is feasible. The bakery products presented a darker color and a smaller final volume, when compared to the standard loaves. Changes in loaf characteristics were accentuated by the increase of the substitution level; thus, loaves with 10% of substitution were more similar to the standard. In spite of these differences, all the products produced with CF were considered as acceptable for consumption as t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bakery products; Manihot esculenta Crantz.
Thesagro:  Ipomoea Batatas.
Thesaurus Nal:  extrusion.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF26573 - 1UPCPC - DDPublicação digital
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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  05/02/2009
Data da última atualização:  21/05/2009
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  ANDRADE, A. E.; SILVA, L. P.; PEREIRA, J. L.; NORONHA, E. F.; REIS JÚNIOR, F. B. R.; BLOCH JÚNIOR, C.; SANTOS, M. F. dos; DOMONT, G. B.; FRANCO, O. L.; MEHTA, A.
Afiliação:  Aretusa Elpídio de Andrade bolsista Cenargen; Luciano Paulino da Silva, Cenargen; Jackeline L. Pereira, Universidade Católica de Brasília; Eliane F. Noronha, Universidade Católica de Brasília; Fábio Bueno dos Reis Júnior, CPAC; Carlos Bloch Júnior, Cenargen; Marise F. dos Santos, Universidade Federal do Rio de Janeiro; Gilberto B. Domont, Universidade Federal do Rio de Janeiro; Octávio L. Franco, Universidade Católica de Brasília; Ângela Mehta, Cenargen.
Título:  In vivo proteome analysis of Xanthomonas campestris pv. campestris in the interaction with the host plant Brassica oleracea.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  FEMS Microbiology Letters, Amsterdam, v. 281, p. 167-174, 2008.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Brassica Oleracea; Podridão Negra; Xanthomonas Campestris.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC30056 - 1UPCSP - --S1193S1193
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