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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Territorial. |
Data corrente: |
30/09/2011 |
Data da última atualização: |
03/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NOGUEIRA, S. F.; PAULA, A. M. de; PEREIRA, B. F. F.; SALEMI, L. F.; FONSECA, A. F. da; MONTES, C. R.; VICTORIA, R. L. |
Afiliação: |
SANDRA FURLAN NOGUEIRA, CNPM; ALESSANDRA MONTEIRO DE PAULA, Esalq/USP; BRUNO FERNANDO FARIA PEREIRA, Esalq/USP; LUIZ FELIPPE SALEMI, Esalq/USP; ADRIEL FERREIRA DA FONSECA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; CÉLIA REGINA MONTES, Esalq/USP; REYNALDO LUIZ VICTORIA, Esalq/USP. |
Título: |
Water type and irrigation time effects on microbial metabolism of a soil cultivated with Bermuda-grass Tifton 85. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology and Technology, v. 54, n. 3, p. 477-486, may/jun. 2011. |
ISSN: |
1516-8913 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study investigated the microbial metabolism in Bermuda-grass Tifton 85 areas after potable-water and effluent irrigation treatments. The experiment was carried out in Lins/SP with samples taken in the rainy and dry seasons (2006) after one year and three years of irrigation management, and set up on an entirely randomized block design with four treatments: C (control, without irrigation or fertilization), PW (potable water + 520 kg of N ha-1 year-1); TE3 and TE0 (treated effluent + 520 kg of N ha-1 year-1) for three years and one year, respectively. The parameters determined were: microbial biomass carbon, microbial activity, and metabolic quotient. Irrigation with wastewater after three years indicated no alteration in soil quality for C and ET3; for PW, a negative impact on soil quality (microbial biomass decrease) suggested that water-potable irrigation in Lins is not an adequate option. Microbial activity alterations observed in TE0 characterize a priming effect. |
Palavras-Chave: |
Cmic; Irrigated agriculture; Microbial respiration; QCO2; Reuse. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Territorial (CNPM) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
22/10/2013 |
Data da última atualização: |
11/01/2016 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
OLIVEIRA, R. P. de; SCIVITTARO, W. B.; CAMPOS, A. D.; SCHUCH, J. L. D. |
Afiliação: |
ROBERTO PEDROSO DE OLIVEIRA, CPACT; WALKYRIA BUENO SCIVITTARO, CPACT; ANGELA DINIZ CAMPOS, CPACT; JOÃO LUIZ DUARTE SCHUCH, UFRGS. |
Título: |
Como reduzir o colapso do albedo (Creasing) em frutos cítricos. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. |
Páginas: |
16 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Documentos, 364). |
ISSN: |
1516-8840 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fisiopatia. |
Thesagro: |
Doença; Fruta Cítrica; Laranja; Tangerina. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136887/1/documento-364-com-capa.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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