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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  11/10/1999
Data da última atualização:  11/10/1999
Autoria:  FREDERICO, A. P.; RUAS, P. M.; MORALES, M. A. M.; RUAS, C. F.; NAKAJIMA, J. N.
Afiliação:  Universidade Estadual de Londrina; Universidade Estadual Paulista; Universidade Federal de Uberaba, MG.
Título:  Chromosome studies in some Stevia Cav. (Compositae) species from Southern Brazil
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Genetics, v.19, n.4, p.605-609, 1996
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Karyotypes of six species of the genus Stevia from Southern Brazil were studied, utilizing root tip metaphases. All species were diploid with 2n = 22 chromosomes. It was possible to identify each species by chromosome morphology. The basic chromosome number for Brazilian species of Stevia is X = 11. This number is also found in almost all South American species. We suggest that in Stevia there is an evolutionary trend toward chromosomal rearrangement, caused mainly by pericentric inversions. It was found that, in addition to aneuploidy and polyploidy, chromosomal rearrangements are common in the tribe eupatorieae.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF17357 - 1ADDSP - --S11518S11518
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  18/05/2021
Data da última atualização:  10/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BERNARDO, A. P. DA S.; FERREIRA, F. M. S.; SILVA, A. C. M. DA; PRESTES, F. S.; FRANCISCO, V. C.; NASSU, R. T.; NASCIMENTO, M. DA S. DO; PFLANZER, S. B.
Afiliação:  ANA PAULA DA SILVA BERNARDO, UNICAMP; FELIPE MARINELLI SARAIVA FERREIRA, UNICAMP; ASTRID CAROLINE MUNIZ DA SILVA, UNICAMP; FLÁVIA SOUZA PRESTES, UNICAMP; VANESSA CRISTINA FRANCISCO, UNESP; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; MARISTELA DA SILVA DO NASCIMENTO, UNICAMP; SÉRGIO BERTELLI PFLANZER, UNICAMP.
Título:  Dry-aged and wet-aged beef: effects of aging time and temperature on microbiological profile, physicochemical characteristics, volatile compound profile and weight loss of meat from Nellore cattle (Bos indicus).
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v. 61, n. 14, p. 1497-1509, may 2021.
ISSN:  1836-5787
DOI:  https://doi.org/10.1071/AN20120
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Context. Dry-aged beef is a value-added product with a unique flavour. The effects of the dry aging process, in terms of chamber temperature and aging time, have not been described previously for Bos indicus meat. Aims. This study evaluated the effects of aging conditions (method, temperature, time) on the microbiological, physicochemical, volatile compound profile and weight loss characteristics of dry-aged and wet-aged beef from Nellore cattle (Bos indicus). Methods. Beef loins (n = 16) were cut into eight portions and assigned to treatments in a complete block design combining aging method (dry or wet), temperature (2 C or 7 C) and time (21 or 42 days). Key results. Samples dry-aged at 7 C had higher (P < 0.05) weight loss than samples dry-aged at 2 C. Although storage temperature did not affect (P > 0.05) the yield of wet-aged samples, Enterobacteriaceae counts increased (P < 0.05) in the samples stored at 7 C compared with 2 C. Aging for 42 days resulted in greater (P < 0.05) process losses (drip + evaporation + trimming) for both aging methods than aging for 21 days. The pH, moisture content and Warner–Bratzler shear force values were not affected (P > 0.05) by aging method, temperature or time. Qualitative analysis indicated that volatile compounds were affected by aging method and time, but not by aging temperature. Conclusions. The results indicate that higher temperature and longer aging periods cannot be not recommended for either dry or wet aging, owing to the in... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aging time; Dry aging; Nellore cattle; Wet aging.
Thesagro:  Bos Indicus.
Thesaurus NAL:  Beef quality; Temperature.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25324 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00067BER2021.00070
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