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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  02/10/1998
Data da última atualização:  02/10/1998
Autoria:  ROSENTHAL, A.; PYLE, D. L.; NIRANJAN, K.
Título:  Aqueous and enzymatic process for soybean oil and protein production.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  In: JUBILEE RESEARCH EVENT OF INSTITUT IF CHEMICAL ENGINEERS, 1997, v.2., p. 861-864.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The effects of hydrolytic enzymes, extraction operational parameters (particle size and solid-to-liquid ratio) and supplementary operations (centrifugaiton; alcohol addition; freezing and thawing; and ultrafiltration) on soybean oil and protein extraction yields and on components separation were studied. High levels of protein yields could be achieved (oil yield as high as 76% and protein yield 89%) by using low particle size flour (212.5 um) and low solid-to-liquid ratio (1;20). Proteolytic enzyme had a positive effect on the level of extraction for both oil and protein, but a negative effect on the recovery yield of oil in the cream and protein in the isolate. None of the methods resulted in a complete breakdown of the emulsion, although freezing appeared to be more effective than other.
Palavras-Chave:  Extracao enzimatica aquosa; Oleo de soja; Proteina de soja.
Thesagro:  Óleo Vegetal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA885 - 1UPCPL - --0068/971998.00059
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  07/11/2002
Data da última atualização:  26/08/2011
Autoria:  VARGAS, M. A. T.; MENDES, I. C.; SUHET, A. R.; PERES, J. R. R.
Título:  Aplicacoes da fixacao biologica do nitrogenio em solos de cerrados.
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA DO SOLO, 24., 1993, Goiania, GO. Cerrados: fronteira agricola no seculo XXI: resumos. Goiania: Sociedade Brasileira de Ciencia do Solo, 1993. v.1.
Páginas:  p. 37-38.
Idioma:  Português
Thesagro:  Cerrado; Ervilha; Feijão; Fixação de Nitrogênio; Glycine Max; Phaseolus Vulgaris; Pisum Sativum; Soja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC22241 - 1UPCPL - --CRI6076
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