Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  14/09/2010
Data da última atualização:  28/03/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BROGIN, R. L.; GODINHO, V. P. C.; UTUMI, M. M.; ALVES, J. C.; RIBEIRO, I. A.; REIS, F. L. F.; DUARTE, J. P.; FARIA, L. C.; ROLIM, R. B.; MONTEIRO, P. M. F. O.; NUNES JÚNIOR, J.; KIIHL, R. A. S.; ALMEIDA, L. A.; SOUZA, P. I. M.; ARANTES, N. E.; NEIVA, L. C. S.; GUIMARÃES, L. B.; SILVA, L. O.
Afiliação:  RODRIGO LUIS BROGIN, CNPSO; VICENTE DE PAULO CAMPOS GODINHO, CPAF-RO; MARLEY MARICO UTUMI, CPAF-RO; JOSE CLAUDIO ALVES, CPAF-RO; ILDEU ALVES RIBEIRO, CPAF-RO; F. L. F. REIS, IESA; J. P. DUARTE, IESA; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; R. B. ROLIM, EX PESQUISADOR SEAGRO/GO; O. M. F. O. MONTEIRO, SEAGRO/GO; J. NUNES JÚNIOR, CTPA; R. A. S. KIIHL, EX PESQUISADOR EMBRAPA; L. A. ALMEIDA, EX PESQUISADOR EMBRAPA; P. I. M. SOUZA, EX PESQUISADOR EMBRAPA; N. E. ARANTES, EX PESQUISADOR EMBRAPA; L. C .S. NEIVA, SEAGRO/GO; L. B. GUIMARÃES, SEAGRO/GO; L. O. SILVA, SEAGRO/GO.
Título:  BRSGO 204 [Goiânia]: extensão de indicação para o Estado de Rondônia.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 31., 2010, Brasília, DF. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 367-368. Editores técnicos: Adilson de Oliveira Junior, Odilon Ferreira Saraiva, Regina Maria Villas Bôas de Campo Leite, César de Castro, Jussara Flores de Oliveira Arbues, Wellington Cavalcanti.
Idioma:  Português
Thesagro:  Melhoramento genético vegetal; Soja; Variedade.
Thesaurus Nal:  Cultivars; Plant breeding; Soybeans; Varieties.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO31180 - 1UPCPL - PP633.3409817R444a
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  22/12/2022
Data da última atualização:  26/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  COUTO, M. V. S. do; SOUSA, N. da C.; ABE, H. A.; DIAS, J. A. R.; CORDEIRO, C. A. M.; PAIXAO, P. E. G.; SANTOS, T. B. R.; CUNHA, F. dos S.; MENESES, J. O.; NOGUEIRA FILHO, R. M.; BOMFIM, C. N. C.; HONORATO, C. A.; CARDOSO, B. T.; FUJIMOTO, R. Y.
Afiliação:  MÁRCIA VALÉRIA SILVA DO COUTO; NATALINO DA COSTA SOUSA; HIGO ANDRADE ABE; JOEL ARTUR RODRIGUES DIAS; CARLOS ALBERTO MARTINS CORDEIRO; PETERSON EMMANUEL GUIMARAES PAIXAO; THAYS BRITO REIS SANTOS; FERNANDA DOS SANTOS CUNHA; JULIANA OLIVEIRA MENESES; RICARDO MARQUES NOGUEIRA FILHO; CAROL NUNES COSTA BOMFIM; CLAUCIA APARECIDA HONORATO; BRUNO TRINDADE CARDOSO, CPATC; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC.
Título:  Benefits of Virgin Coconut Oil in Diet to Colossoma macropomum (Cuvier, 1818).
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Aquaculture Nutrition, 4387692, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1155/2022/4387692
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study investigated the effects of different dietary levels of virgin coconut oil on growth, body composition, bacterial resistance, and hematology parameters in tambaqui (Colossoma macropomum). Six isolipidic (12% crude lipid) and isonitrogenous (33% CP) diets were formulated adding virgin coconut oil (0%, 25%, 50%, 75%, and 100%) as lipid source, replacing the soybean oil. A positive control diet also prepared containing 15% lauric acid (main fatty acid in virgin coconut oil). Triplicate groups of 20 fish were fed twice daily throughout 90 days. Monthly, we evaluated the tambaqui growth performance, weight and biomass gain, specific growth ratio, apparent feeding conversion, relative condition factor, fish weight uniformity, and final survival. At end of experiment, the fish were subjected to bacterial challenge and blood analysis (glucose, lactate, plasmatic protein, and redcell blood). Fish fed 0%, 100% of VCO and lauric acid presented lower growth than fish fed 50% of virgin coconut oil (VCO) which presents the highest biomass (929:8 ± 80:6a) and weight gain (15:4±4:3a) (p < 0:05). Furthermore, the fish fed 50% and 75% VCO had an increase on body protein (50 and 58%, respectively) without increase body fat content. The values of triglycerides and cholesterol decreased (242:4 ± 39:1c and 181:5 ± 14:6bc) in fish fed 50% VCO and lauric acid, respectively. After bacterial challenge, a hemolytic anemia occurred in fish submitted to diets containing 100% of soybean oil an... Mostrar Tudo
Thesagro:  Coco; Doença Animal; Óleo; Peixe; Tambaqui; Tratamento.
Thesaurus NAL:  Coconut oil; Fish; Fish diseases.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150249/1/Benefits-of-virgin-coconut-oil....pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC26085 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional