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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Roraima.
Data corrente:  07/06/2022
Data da última atualização:  11/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUSA, T. R.; SCHIETTI, J.; RIBEIRO, I. O.; EMILIO, T.; FERNANDEZ, R. H.; TER STEEGE, H.; CASTILHO, C. V. de; ESQUIVEL-MUELBERT, A.; BAKER, T.; PONTES-LOPES, A.; SILVA, C. V. J.; SILVEIRA, J. M.; DERROIRE, G.; CASTRO, W.; MENDOZA, A. M.; RUSCHEL, A. R.; PRIETO, A.; LIMA, A. J. N.; RUDAS, A.; ARAUJO-MURAKAMI, A.; GUTIERREZ, A. P.; ANDRADE, A.; ROOPSIND, A.; MANZATTO, A. G.; DI FIORE, A.; TORRES-LEZAMA, A.; DOURDAIN, A.; MARIMON, B.; MARIMON, B. H.; BURBAN, B.; VAN ULFT, B.; HERAULT, B.; QUESADA, C.; MENDOZA, C.; STAHL, C.; BONAL, D.; GALBRAITH, D.; NEILL, D.; OLIVEIRA, E. A. de; HASE, E.; JIMENEZ-ROJAS, E.; VILANOVA, E.; ARETS, E.; BERENGUER, E.; ALVAREZ-DAVILA, E.; CORONADO, E. N. H.; ALMEIDA, E.; COELHO, F.; VALVERDE, F. C.; ELIAS, F.; BROWN, F.; BONGERS, F.; AREVALO, F. R.; LOPEZ-GONZALEZ, G.; VAN DER HEIJDEN, G.; AYMARD C., G. A.; LLAMPAZO, G. F.; PARDO, G.; RAMIREZ-ANGULO, H.; AMARAL, I. L. do; VIEIRA, I. C. G.; HUAMANTUPA-CHUQUIMACO, I.; COMISKEY, J. A.; SINGH, J.; ESPEJO, J. S.; DEL AGUILA-PASQUEL, J.; ZWERTS, J. A.; TALBOT, J.; TERBORGH, J.; FERREIRA, J. N.; BARROSO, J. G.; BARLOW, J.; CAMARGO, J. L.; STROPP, J.; PEACOCK, J.; SERRANO, J.; MELGACO, K.; FERREIRA, L. V.; BLANC, L.; POORTER, L.; GAMARRA, L. V.; ARAGAO, L.; ARROYO, L.; SILVEIRA, M.; PENUELA-MORA, M. C.; VARGAS, M. P. N.; TOLEDO, M.; DISNEY, M.; REJOU-MECHAIN, M.; BAISIE, M.; KALAMANDEEN, M.; CAMACHO, N. P.; CARDOZO, N. D.; SILVA, N.; PITMAN, N.; HIGUCHI, N.; BANKI, O.; LOAYZA, P. A.; GRACA, P. M. L. A.; MORANDI, P. S.; VAN DER MEER, P. J.; VAN DER HOUT, P.; NAISSO, P.; CAMARGO, P. B.; SALOMAO, R.; THOMAS, R.; BOOT, R.; UMETSU, R. K.; SILVA, R. da C.; BURNHAM, R.; ZAGT, R.; MARTINEZ, R. V.; BRIENEN, R.; RIBEIRO, S. C.; LEWIS, S. L.; VIEIRA, S. A.; REIS, S. M. de A.; FAUSET, S.; LAURANCE, S.; FELDPAUSCH, T.; ERWIN, T.; KILLEEN, T.; WORTEL, V.; MOSCOSO, V. C.; VOS, V.; HUASCO, W. H.; LAURANCE, W.; MALHI, Y.; MAGNUSSON, W. E.; PHILLIPS, O. L.; COSTA, F. R. C.
Afiliação:  CAROLINA VOLKMER DE CASTILHO, CPAF-RR; ADEMIR ROBERTO RUSCHEL, CPATU; JOICE NUNES FERREIRA, CPATU.
Título:  Water table depth modulates productivity and biomass across Amazonian forests.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Global Ecology and Biogeography. v. 3, p. 1571?1588, 2022.
DOI:  10.1111/geb.13531
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Water availability is the major driver of tropical forest structure and dynamics. Most research has focused on the impacts of climatic water availability, whereas remarkably little is known about the influence of water table depth and excess soil water on forest processes. Nevertheless, given that plants take up water from the soil, the impacts of climatic water supply on plants are likely to be modulated by soil water condition
Palavras-Chave:  Above-ground biomass; Forest dynamics; Seasonality; Tropical ecology.
Thesaurus Nal:  Carbon; Groundwater.
Categoria do assunto:  --
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/238298/1/Global-Ecology-and-Biogeography-2022-Sousa-Water-table-depth-modulates-productivity-and-biomass-across-Amazonian.pdf.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU59135 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  15/08/2021
Data da última atualização:  24/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MOURA, A. M.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; PACIULLO, D. S. C.; GOMIDE, C. A. de M.; GONÇALVES, L. C.
Afiliação:  ANDRÉ MORAIS MOURA, Universidae Federal de Minas Gerais; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; DOMINGOS SAVIO CAMPOS PACIULLO, CNPGL; CARLOS AUGUSTO DE MIRANDA GOMIDE, CNPGL; LUCIO CARLOS GONÇALVES, Universidade Federal de Minas Gerais.
Título:  Nutritive value and in vitro methane production of Urochloa brizantha cv. Marandu under fixed time or variable stocking cycles.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Grass and Forage Science, v. 76, p. 427-439, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the chemical composition, digestibility, gas production kinetics and in vitro methane (CH4) production of Urochloa brizantha cv. Marandu under two stocking methods over three consecutive stocking cycles. The stocking methods were (1) a fixed-time stocking cycle of 33 days (33-SC) with a 30-day rest period and a 3-day grazing period, and (2) a variable stocking cycle, with the end of the rest period when the canopy intercepted 95% of the light and a 3-day grazing period (95-LI). The average rest period was 24.5-day (standard deviation of 5.2-day) for 95-LI. The in vitro dry matter digestibility (IVDMD) was higher (p < .01) for 95-LI (646 g/kg) relative to 33-SC (628 g/kg). Crude protein concentration was higher (p < .01) for 95-LI (154 g/kg) relative to 33-SC (136 g/kg). The ADF (303 g/kg DM) and aNDF (623 g/kg) were higher (p < .01) for 33-SC compared to 95-LI (287 and 605 g/kg respectively). The gas production potential from non-fibrous carbohydrates was 9.4% higher for 33-SC. The in vitro CH4 production per unit of degraded dry matter (DDM) was higher (p < .01) for 33-SC (19.9 CH4 ml/g), compared to 95-LI (17.9 CH4 ml/g). The 33-SC management resulted in rest periods that were too long for the time needed for optimal regrowth. The variable SC based on the 95-LI was more favourable, because it resulted in maximum yield of dry matter with improved forage nutritive value, while decreasing CH4 yield.
Palavras-Chave:  Grama tropical; Light interception; Lotação rotativa; Rotational stocking.
Thesagro:  Gramínea Forrageira; Metano; Pastagem; Valor Nutritivo.
Thesaurus NAL:  Pasture management.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226349/1/Nutritive-value-in-vitro.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25215 - 1UPCAP - DD
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