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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  24/02/2014
Data da última atualização:  02/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. da; ANTONIASSI, R.; JUNQUEIRA, N. T. V.; BRAGA, M. F.; ROGÉRIO, J. B.; DUART, I. D.; CASTRO, P. R. de; BELLON, G.
Afiliação:  LEO DUC HAA CARSON SCHWARTZHAUPT DA, CPAC; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; NILTON TADEU VILELA JUNQUEIRA, CPAC; MARCELO FIDELES BRAGA, CPAC; JOICE BARBOSA ROGÉRIO, BOLSISTA CNPq; IARA DUPRAT DUART, BOLSISTA CNPq; PRISCILA RODRIGUES DE CASTRO, ESTAGIÁRIA CPAC; GRACIELE BELLON, UnB.
Título:  Potencial da macaúba e avaliação de maciços.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MACAÚBA, 1., 2013, Patos de Minas. Consolidação da cadeia produtiva: anais. Brasília, DF: MAPA, 2013.
Idioma:  Português
Thesagro:  Macaúba.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98069/1/2013-196.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12090 - 1UPCAA - PP2013/1962013.00196
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Alimentos e Territórios.
Data corrente:  16/11/2023
Data da última atualização:  16/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  SILVA, S. R. G.; AZEVEDO, P. V. M.; SANTOS JÚNIOR, C. J. DOS; COSTA, J. G. da; PAVÃO, J. M. S. J.; SANTOS, A. F. DOS; FERREIRA JÚNIOR, G. C.; SOUZA, M. A.; CAVALCANTI, M. G. DOS S.; PEREIRA, M. E. O.; SOUZA, E. C.; COSTA, G. A.; MARINHO, C. R. M.; ILHAR, A. O. G.; PINTO, R. S.; ROCHA, T. J. M.
Afiliação:  S. R. G. SILVA, Centro Universitário CESMAC; P. V. M. AZEVEDO, Centro Universitário CESMAC; C. J. DOS SANTOS JÚNIOR, Universidade Estadual de Ciências da Saúde de Alagoas; JOAO GOMES DA COSTA, CNAT; J. M. S. J. PAVÃO, Centro Universitário CESMAC; A. F. DOS SANTOS, Centro Universitário CESMAC; G. C. FERREIRA-JÚNIOR, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Acre; M. A. SOUZA, Centro Universitário CESMAC; M. G. DOS S. CAVALCANTI, Universidade Federal da Paraíba; M. E. O. PEREIRA, Centro Universitário CESMAC; E. C. SOUZA, Centro Universitário CESMAC; G. A. COSTA, Centro Universitário CESMAC; C. R. M. MARINHO, Centro Universitário CESMAC; A. O. G. ILHA, Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina, Hospital das Clínicas; R. S. PINTO, Centro Universitário CESMAC; T. J. MATOS-ROCHA, Centro Universitário CESMAC, Universidade Estadual de Ciências da Saúde de Alagoas.
Título:  Environmental characteristics, nutritional and executive functions in children of 6 to 7 years.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Biology, v. 83, e248778, 2023.
Páginas:  11 p.
DOI:  https://doi.org/10.1590/1519-6984.248778
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to analyze the socio-environmental characteristics, executive and nutritional functions in children aged 6 to 7 years, from public schools in Alagoas, Brazil. A quantitative, cross-sectional and descriptive study was performed involving 64 children of the mentioned age group, from public schools located in Alagoas: Maceió, on the coast; Major Isidoro, in the hinterland and Palmeira dos Índios, in the country. Such analyzes were made through the application of neuropsychological tests and anthropometric assessment with children and food and socio-environmental surveys with their parents. As for the type of housing, 100% were made of masonry, with a bathroom present in 98.4%. All children reported with the habit of bathing in the river / lagoon, presented some pathology. There was no significant difference between cities in terms of the sociodemographic characteristics evaluated, with the same result occurring with the factors associated with the occurrence of diseases in children. The subtests of WISC-IV, were below the average in all municipalities, and the TAC and SCC were classified within the average. However, even though the ranking were divided between below average and average, it is possible to identify from the subtests of WISC-IV, that the general IQ showed a cognitive level below the average. There was also no significant difference in the anthropometric assessment (weight, height, BMI and IMCI) between the evaluated students. The average weight wa... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Executive function; Socio-environmental.
Thesaurus NAL:  Nutrition.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158418/1/EnvironmentalCharacteristicsNutritional.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNAT45 - 1UPCAP - DDSIL
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