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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
Data corrente:  01/07/1997
Data da última atualização:  16/10/2008
Autoria:  RODRIGUEZ, M. S.; MENDOZA, E. M. T.
Título:  Nutritional assessment of seed proteins in rice bean [Vigna Umbellata (Thumb.) Ohwi and Ohashi].
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Plant Foods for Human Nutrition, v. 41, p. 1-9, 1991.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Seeds of three rice bean accessions had 17.26 to 21,42% protein, 3.46 to 4.03% fat, 61.09 to 64.73% carbohydrates 3.99 to 4.58% ash and 5.22 to 7.43% fiber (dry weight basis). The most limiting amino acids in the seed meal, albumin and globulin fractions, were methionine and cysteine with chemical scores of these fractions being 38% to 59%. The amino acid pattern of globulin and seed meal were similar. The in vitro protein digestibility (IVPD) ranged from 82 to 86% for the seed meal, 86 to 88.5% for the albumin and 75,9 to 83,3% for the globulin. Relative nutritive values (RNV) of raw mature seed of two accessions were 22.6% and 42.4% and increased to 55.6% to 79,4% after boiling and roasting.
Palavras-Chave:  Bean; Seed.
Thesagro:  Arroz; Feijão; Grão; Nutrição; Proteína; Semente.
Thesaurus Nal:  rice.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN-UEPP7861 - 1ADDSP - --SP 077/19971997.00077
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