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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
Data corrente: |
01/07/1997 |
Data da última atualização: |
16/10/2008 |
Autoria: |
RODRIGUEZ, M. S.; MENDOZA, E. M. T. |
Título: |
Nutritional assessment of seed proteins in rice bean [Vigna Umbellata (Thumb.) Ohwi and Ohashi]. |
Ano de publicação: |
1991 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Foods for Human Nutrition, v. 41, p. 1-9, 1991. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Seeds of three rice bean accessions had 17.26 to 21,42% protein, 3.46 to 4.03% fat, 61.09 to 64.73% carbohydrates 3.99 to 4.58% ash and 5.22 to 7.43% fiber (dry weight basis). The most limiting amino acids in the seed meal, albumin and globulin fractions, were methionine and cysteine with chemical scores of these fractions being 38% to 59%. The amino acid pattern of globulin and seed meal were similar. The in vitro protein digestibility (IVPD) ranged from 82 to 86% for the seed meal, 86 to 88.5% for the albumin and 75,9 to 83,3% for the globulin. Relative nutritive values (RNV) of raw mature seed of two accessions were 22.6% and 42.4% and increased to 55.6% to 79,4% after boiling and roasting. |
Palavras-Chave: |
Bean; Seed. |
Thesagro: |
Arroz; Feijão; Grão; Nutrição; Proteína; Semente. |
Thesaurus Nal: |
rice. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste. |
Data corrente: |
15/12/2016 |
Data da última atualização: |
06/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NASCIMENTO, J. S.; PADOVAN, D. S. da S.; ALVES, J. C.; GUEVARA, S.; PADOVAN, M. P. |
Afiliação: |
JAQUELINE SILVA NASCIMENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS, MS; DENISE SOARES DA SILVA PADOVAN, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS, MS; JERUSA CARIAGA ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO, SEROPÉDICA, RJ; SUELEM GUEVARA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS, MS; MILTON PARRON PADOVAN, CPAO. |
Título: |
Sistemas agroflorestais biodiversos: percepções e demandas de agricultores e técnicos em Mato Grosso do Sul. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE AGROECOLOGIA DA AMÉRICA DO SUL, 2.; JORNADA INTERNACIONAL DE EDUCAÇÃO DO CAMPO, 1.; SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 6; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MATO GROSSO DO SUL, 5.; SEMINÁRIO DE SISTEMAS AGROFLORESTAIS EM BASES AGROECOLÓGICAS DE MATO GROSSO DO SUL, 2., 2016, Dourados. Agroecologia e soberania alimentar: saberes em busca do bem viver: anais. Dourados: UFGD, 2016. Não paginado. Agroecol 2016. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Publicado também no Cadernos de Agroecologia, v. 11, n. 2, 2016. |
Palavras-Chave: |
Preservação ambiental. |
Thesagro: |
Agricultura Familiar. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151918/1/Sistemas....pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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