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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/09/2023
Data da última atualização:  18/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TERNEIRO, I. G. P.; SÁ, M. H. de C; SOUZA, I. M. de; SILVA, K. A. da; CAVALCANTE, I. H. L.; FREITAS, S. T. de; LIMA, A. M. N.; RODRIGUES, M. S.; SOUSA, K. dos S. M. de.
Afiliação:  IGOR GOMES POUSO TENREIRO, UNIVASF; MURILO HENRIQUE DE CASTRO SÁ, UNIVASF; ISADORA MORORÓ DE SOUZA, UNIVASF; KÁTIA ARAÚJO DA SILVA, UNIVASF; ÍTALO HERBERT LUCENA CAVALCANTE, UNIVASF; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; AUGUSTO MIGUEL NASCIMENTO LIMA, UNIVASF; MARCOS SALES RODRIGUES, UNIVASF; KARLA DOS SANTOS MELO DE SOUSA, UNIVASF.
Título:  Calcium fertilization strategy to improve production and quality of Tommy Atkins mango in semi-arid conditions.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, Sept. 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1080/00103624.2023.2254340
Idioma:  Inglês
Notas:  On-line.
Conteúdo:  Calcium (Ca) is an essential element for the development of mango plants. New technologies are emerging in the market to assist the production process, such as organic acids and amino acids. The objective of this study was to evaluate the effect of different strategies of Ca fertilization on the production and physical-chemical quality of ?Tommy Atkins? mango grown under Brazilian semi-arid conditions. The experiment was carried out in two commercial mango orchards, following a randomized block design, with four replications and four plants per block. The factorial design was composed by three formulations of Ca-based products and three forms of application. Fruit were harvested at the physiological maturity to determine yield and quality. There was no statistical difference among treatments for the incidence of internal physiological disorders in mangoes, with mean values ranging from 0.08% to 0.38%. Fruit production and physical-chemical quality were affected by the different Ca formulations and forms of application. Fruit production ranged from 21.5 to 44.4 kg per plant. The Ca foliar application plus fertigation in the form of CaCl2.2 H2O resulted in higher production, as well as higher fruit weight and lower weight loss at 40 days after harvest.
Palavras-Chave:  Fertilização; Firmeza da polpa; Semiárido; Tommy Atkins.
Thesagro:  Adubação; Cálcio; Distúrbio Fisiológico; Manga; Mangifera Indica; Nutrição Vegetal; Pós-Colheita.
Thesaurus Nal:  Mangoes; Plant nutrition; Plant physiology; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60657 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  06/03/2017
Data da última atualização:  06/03/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GARCIA, A. L. B.; VIANELLO, R. P.; MENDONÇA, J. A.; BRONDANI, C.
Afiliação:  ANA LETYCIA BASSO GARCIA, pós-graduação UFG; ROSANA PEREIRA VIANELLO, CNPAF; JOAO ANTONIO MENDONCA, CNPAF; CLAUDIO BRONDANI, CNPAF.
Título:  Análise fenotípica para produtividade em linhas puras recombinantes de arroz.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 10., 2016, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2016.
Páginas:  p.89.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 311).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho é identificar genes relacionados à produtividade, através da análise de RILs (linhas puras recombinantes) genotipadas por marcadores SNPs.
Thesagro:  Arroz; Marcador molecular; Oryza sativa.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157129/1/p89.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF34716 - 1UPCRA - DD20162016
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