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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  02/01/2018
Data da última atualização:  05/02/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, M. de M.; VALOIS, A. C. C.; ROCHA NETO, O. G. da; BARCELOS, E. B. da; PACHECO, A. R.; LUCCHINI, F.; ARAÚJO, J. C. A. de; CID, L. P. B.; TAILLIEZ, B. J.; MAIA, A. de S.
Afiliação:  MARCIO DE MIRANDA SANTOS, CNPSD; AFONSO CELSO CANDEIRA VALOIS, CNPSD; OLINTO GOMES DA ROCHA NETO, CPATU; EDSON BARCELOS DA SILVA, CPAA; LUIS PEDRO BARRUETO CID, CNPSD.
Título:  Programa Nacional de Pesquisa de Dendê da EMBRAPA: bases solidas para o desenvolvimento desta cultura no Brasil.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DO TRÓPICO ÚMIDO, 1., 1984, Belém, PA. Anais... Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1986.
Páginas:  p. 159-166.
Idioma:  Português
Thesagro:  Caiaué; Dendê; Elaeis Guineensis; Elaeis Oleifera; Pesquisa.
Thesaurus Nal:  research.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170164/1/Programa-pag-159-166.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA36616 - 1UPCAA - PP630.913S612a
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  14/05/2007
Data da última atualização:  02/12/2011
Autoria:  KRZYZANOWSKI, F. C.; WEST, S. H.; FRANÇA NETO, J. de B.
Título:  Drying peanut seed using air ambient temperature at low relative humidity.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Sementes, Pelotas, v. 28, n. 3, p. 1-5, Dec. 2006.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The moisture content of peanut kernel (Arachis hypogaea L.) at digging ranges from 30 to 50% on a wet basis (w.b.). The seed moisture content must be reduced to 10.5% or below before seeds can be graded and marketed. After digging, peanuts are cured on a window sill for two to five days then mechanically separated from the vine. Heated air is used to further dry the peanuts from approximately 18 to 10% moisture content w.b. Drying is required to maintain peanut seed and grain quality. Traditional dryers pass a high temperature and high humidity air stream through the seed mass. The drying time is long because the system is inefficient and the high temperature increases the risk of thermal damage to the kernels. New technology identified as heat pipe technology (HPT) is available and has the unique feature of removing the moisture from the air stream before it is heated and passed through the seed. A study was conducted to evaluate the performance of the HPT system in drying peanut seed. The seeds inside the shells were dried from 17.4 to 7.3% in 14 hours and 11 minutes, with a rate of moisture removal of 0.71% mc per hour. This drying process caused no reduction in seed quality as measured by the standard germination, accelerated ageing and field emergence tests. It was concluded that the HPT system is a promising technology for drying peanut seed when efficiency and maintenance of physiological quality are desired.
Palavras-Chave:  Condicionamento.
Thesagro:  Amendoim; Arachis Hypogaea; Germinação; Qualidade; Semente.
Thesaurus NAL:  vigor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/49046/1/27192.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO27192 - 1UPCAP - --
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