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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
30/03/2015 |
Data da última atualização: |
11/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, A. V.; RIOS, A. de O.; MACIEL, R. de A.; BERRIOS, J. de J. |
Afiliação: |
PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; ALESSANDRO DE OLIVEIRA RIOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; RENAN DE ALMEIDA MACIEL, UNIVERSIDADE FEDEAL DO PARÁ; JOSE DE J. BERRIOS, USDA-ARS. |
Título: |
Expanded gluten-free extrudates made from rice grits and bandinha (bean) flour mixes: main quality properties. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, Westport, v. 39, n. 6, p. 2267-2275, Dec. 2015. |
ISSN: |
1745-4549 |
DOI: |
10.1111/jfpp.12472 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of extrusion operating conditions on main quality properties of gluten-free expanded snack-type products, developed from rice grits and bandinha flour formulations, was studied. The protein content in the extrudate varied from 9.44 to 14.74 g/100 g for formulations containing 13 and 47% bandinha flour, respectively, processed at 85C and 15% feed moisture. Apparent density and the radial expansion index of the extrudate were significantly (P < 0.05) affected by bean flour content, moisture content, temperature and the interaction between moisture content × temperature. The most suitable extrusion conditions were 30 g/100 g bean flour content, 14 g/100 g moisture content and 80C die temperature, which resulted in a product with a high radial expansion index and crude protein of 9.5 and 13 g/100 g, respectively, and a low apparent density of 0.20 g/cm3. |
Palavras-Chave: |
Bandinha de feijão. |
Thesagro: |
Arroz; Extrusão; Feijão; Glutén; Valor nutritivo. |
Thesaurus Nal: |
Extrusion; Flour; Gluten-free foods; Grits (particle size); Nutritive value. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135207/1/jfpp.pdf
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Marc: |
LEADER 01841naa a2200325 a 4500 001 2012324 005 2016-03-11 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1745-4549 024 7 $a10.1111/jfpp.12472$2DOI 100 1 $aBASSINELLO, P. Z. 245 $aExpanded gluten-free extrudates made from rice grits and bandinha (bean) flour mixes$bmain quality properties.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe effect of extrusion operating conditions on main quality properties of gluten-free expanded snack-type products, developed from rice grits and bandinha flour formulations, was studied. The protein content in the extrudate varied from 9.44 to 14.74 g/100 g for formulations containing 13 and 47% bandinha flour, respectively, processed at 85C and 15% feed moisture. Apparent density and the radial expansion index of the extrudate were significantly (P < 0.05) affected by bean flour content, moisture content, temperature and the interaction between moisture content × temperature. The most suitable extrusion conditions were 30 g/100 g bean flour content, 14 g/100 g moisture content and 80C die temperature, which resulted in a product with a high radial expansion index and crude protein of 9.5 and 13 g/100 g, respectively, and a low apparent density of 0.20 g/cm3. 650 $aExtrusion 650 $aFlour 650 $aGluten-free foods 650 $aGrits (particle size) 650 $aNutritive value 650 $aArroz 650 $aExtrusão 650 $aFeijão 650 $aGlutén 650 $aValor nutritivo 653 $aBandinha de feijão 700 1 $aCARVALHO, A. V. 700 1 $aRIOS, A. de O. 700 1 $aMACIEL, R. de A. 700 1 $aBERRIOS, J. de J. 773 $tJournal of Food Processing and Preservation, Westport$gv. 39, n. 6, p. 2267-2275, Dec. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Registro |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
02/09/1997 |
Data da última atualização: |
04/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ANDRIOLI, A.; SIMPLÍCIO, A. A.; VISINTIN, J. A.; SOARES, A. T. |
Afiliação: |
ALICE ANDRIOLI, CNPC; AURINO ALVES SIMPLÍCIO, CNPC. |
Título: |
Resposta superovulatória em caprinos após repetidos tratamentos com gonadotrofina hipofisária suína. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Caprinos. Relatório técnico do Centro Nacional de Pesquisa de Caprinos: 1987-1995. Sobral, 1996. p. 126-127. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi avaliar o estro e a resposta ovariana apos tres tratamentos superovulatorios consecutivos, com FSH de origem suina. |
Palavras-Chave: |
FSH; FSH suina; Gonadatrofina; Oestrous cycle; Swine FSH; Taxa de ovulação. |
Thesagro: |
Caprino; Ciclo estral; Hormônio; Reprodução animal; Superovulação. |
Thesaurus NAL: |
Goats; Gonadotropins; Superovulation. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01105nam a2200313 a 4500 001 1514735 005 2019-04-04 008 1996 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANDRIOLI, A. 245 $aResposta superovulatória em caprinos após repetidos tratamentos com gonadotrofina hipofisária suína. 260 $aIn: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Caprinos. Relatório técnico do Centro Nacional de Pesquisa de Caprinos: 1987-1995. Sobral, 1996. p. 126-127.$c1996 520 $aO objetivo deste trabalho foi avaliar o estro e a resposta ovariana apos tres tratamentos superovulatorios consecutivos, com FSH de origem suina. 650 $aGoats 650 $aGonadotropins 650 $aSuperovulation 650 $aCaprino 650 $aCiclo estral 650 $aHormônio 650 $aReprodução animal 650 $aSuperovulação 653 $aFSH 653 $aFSH suina 653 $aGonadatrofina 653 $aOestrous cycle 653 $aSwine FSH 653 $aTaxa de ovulação 700 1 $aSIMPLÍCIO, A. A. 700 1 $aVISINTIN, J. A. 700 1 $aSOARES, A. T.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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