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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  10/01/2010
Data da última atualização:  10/01/2010
Autoria:  DOBEL, P.; RIEGER, R.; MICHELIS, A.
Título:  The giemsa banding patterns of the standard and four reconstructed karyotypes of vicia faba.
Ano de publicação:  1973
Fonte/Imprenta:  Chromosoma, Berlin, v. 43, p. 409-422, 1973.
Idioma:  Inglês
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT15221 - 1ADDSP - --0130201302
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  24/05/2012
Data da última atualização:  14/06/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  RIZZON, L. A.; MIELE, A.
Afiliação:  LUIS ANTENOR RIZZON, CNPUV (aposentado); ALBERTO MIELE, CNPUV.
Título:  Analytical characteristics and discrimination of Brazilian commercial grape juice, nectar, and beverage.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 32, n. 1, p. 93-97, jan./mar. 2012.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612012005000015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The production and commercialization of Brazilian grape juice is increasing annually, mainly due to its typicality, quality, and nutritional value. The present research was carried out in view of the great significance of Brazilian grape juice for the grape and wine industry. The purpose of this study, therefore, was to assess its composition as well as the discrimination between grape juice and other beverages. Twenty four samples of whole, sweetened, and reprocessed grape juices, grape nectar, and grape beverage were evaluated. Classical variables were analyzed by means of physicochemical methods; tartaric and malic acids, by HPLC; methanol, by gas chromatography; minerals, by atomic absorption spectrophotometry. These products were discriminated by the Principal Component Analysis (PCA). Results show that whole and sweetened grape juices were discriminated from other grape products because they featured higher values of total soluble solids, tartaric and malic acids, most minerals, phenolic compounds, and K/Na ratio, whereas grape nectar and grape beverage presented higher values of ºBrix/titratable acidity ratio. Reprocessed juice was discriminated due to its higher concentrations of Li and Na and lower hue.
Palavras-Chave:  Análise de Componentes Principais; Brasil.
Thesagro:  Analise quimica; Bebida; Composicao quimica; Néctar; Suco; Tecnologia; Uva.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/60056/1/RIZZON-CTA-v32n1p93-2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV13904 - 1UPCAP - DD
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