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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  06/03/2017
Data da última atualização:  29/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, S. I. C. de; RIBEIRO, C. S. da C.; BIANCHETTI, L. B.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.
Afiliação:  SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; LUCIANO B. BIANCHETTI, CENARGEN; FRANCISCO JOSE BECKER REIFSCHNEIDER, SRI.
Título:  Protection of a new Brazilian habanero pepper cultivar BRS Juriti.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: EUCARPIA CAPSICUM AND EGGPLANT WORKING GROUP MEETING, 16., Kecskemét, 2016. Proceedings of XVI EUCARPIA capsicum and eggplant working meeting in memoriam Dr. Alain Palloix. Budapest: Diamond Congress Ltd., 2016. p. 373-375. Editado por Katalin Ertsey-Peregi, Zsuzsanna Füstös, Gábor Palotás e Gábor Csilléry.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The main objective of this work is to present the process and the results of DUS test required for the new habanero pepper (capsicum chinense Jacq) cultivar BRS Juruti developed by Embrapa Vegetables.
Palavras-Chave:  CNPH 4159; Cultivar BRS Juriti; Cultivar BRS Nndaia.
Thesagro:  Banco de germoplasma; Capsicum chinense; Pimenta.
Thesaurus Nal:  Gene banks; Pepper.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150924/1/eucarpia2016-proceedings-online373-375.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN36707 - 1UPCPC - DDSP 21050aSP 21050a
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Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  09/03/2020
Data da última atualização:  09/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  SOUZA, T. M.; PRANDO, A. M.; MIRANDA, M. Z. de; HIROOKA, EL. Y.; ZUCARELI, C.
Afiliação:  Thiago Montagner Souza, Programa de Pós-Graduação em Agronomia, Centro de Ciências Agrárias, Universidade Estadual de Londrina (UEL), Rodovia Celso Garcia Cid, PR 445 Km 380, Campus Universitário, Londrina, Paraná. E-mail: thiagom@okstate.edu; ANDRE MATEUS PRANDO, CNPSO; MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT; Elisa Yoko Hirooka, Universidade Estadual de Londrina (UEL), Departamento de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Londrina, Paraná; Claudemir Zucareli, Programa de Pós-Graduação em Agronomia, Centro de Ciências Agrárias, Universidade Estadual de Londrina (UEL), Rodovia Celso Garcia Cid, PR 445 Km 380, Campus Universitário, Londrina, Paraná. E-mail: thiagom@okstate.edu.
Título:  Kernel chemical composition and flour quality of wheat in response to nitrogen sources and doses.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista Agrarian, v. 12, n. 46, p. 528-541, 2019.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The chemical composition of wheat kernels (Triticum aestivum L.) directly affects the quality of flour by modifying its functional and technological properties, determining its use by the industry. Field trials were conducted with wheat genotypes BRS 208 and BRS Pardela to evaluate the impact of different forms of urea (conventional, with urease inhibitor, and polymer-protected) and doses of nitrogen applied in topdressing (0, 40, 80 and 120 kg ha-1) in kernel chemical composition and flour technological quality. The experimental design was randomized block with 3x4 factorial structure, with four replications. The data were submitted to analysis of variance (ANOVA) with regression for nitrogen doses, and comparison of means for genotypes and forms of urea by Tukey's test (p≤0.05). Although the genotypes evaluated presented significant differences regarding kernel chemical composition and quality of flour, similar responses were observed for the variables evaluated, forms of urea, and doses of nitrogen. Application of urea with urease inhibitor increased starch content in the kernels, and polymer-protected urea reduced flour yield. A positive linear regression was observed between nitrogen doses and protein (R2=0.706) and ash (R2=0.990; p<0.01), and negative with lipid content (R2=0.836; p<0.01). However, the application of increasing doses of nitrogen reduced kernel volume density (R2=0.864; p<0.01) and brightness of flour (L*; R2=0.977; p<0.01). In addition to breedin... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Grãos de trigo; Inibidor de urease (NBPT); Polymer-protected urea; Qualidade do grão; Triticum aestivum L; Urease inhibitor (NBPT); Ureia protegida por polímero.
Thesagro:  Composição Química; Farinha; Trigo.
Thesaurus NAL:  Grain quality; Triticum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211629/1/2019-Thiago-Montagner-Revista-Agrarian-UFGD.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT44885 - 1UPCAP - DD
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