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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  18/10/2007
Data da última atualização:  27/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RIBEIRO, A. R. B.; ALENCAR, M. M. de; COSTA, M. J. R. P. da; NEGRÃO, J. A.
Afiliação:  ANDREA R. BUENO RIBEIRO, UNIABC; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE; MATEUS J. R. PARANHOS DA COSTA, Unesp/Jaboticabal; JOÃO A. NEGRÃO, FZEA/USP.
Título:  Effects of sire breed-grazing system and environmental parameters on the behaviour of beef calves just after birth.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Applied Animal Behaviour Science, v. 107, n. 3-4, p. 198-205, nov. 2007.
DOI:  10.1016/j.applanim.2006.10.018
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Effects of sire breed-grazing system and environmental factors on the first activities of high grade Nellore and crossbred Canchim × Nellore, Angus × Nellore, and Simmental × Nellore calves raised in intensive production systems and high grade Nellore calves raised in an extensive production system, after birth, were studied. During 2 years, 185 calves were observed from birth until the end of first suckling, and the following variables were estimated: duration of maternal attention (cow to calf) during the first 15 min after calving, latency to first attempt to stand up, latency to stand up, latency to first suckling, duration of first suckling and the interval from standing to suckling. Data were analyzed by least squares methods, with models that included fixed effects of year and time of the year of birth (March?April (early autumn) and May?June (late autumn)), sire breed-grazing system (Sy), sex of calf (Se), category of cow (primiparous and pluriparous), time of birth, Sy × Se, year × Sy and year × time of the year interactions and the covariates weight of calf, rainfall, air temperature and relative humidity in the day of birth. Calves born from 6:00 to 8:00 h presented the longest latencies to first stand up (40.3 ± 5.1 min) and the shortest occur from 14:00 to 16:00 h (15.8 ± 2.7 min) (P < 0.01). Primiparous cows provided longer attention toward the calf in the first 15 min after birth than pluriparous cows (13.0 ± 0.7 min versus 11.1 ± 0.5 min; P < 0.05). This atte... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Behaviour; Birth; Crossbred calves; Environmental parameters.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE17198 - 1UPCAP - DDPROCI-2007.00172RIB2007.00172
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  05/09/2016
Data da última atualização:  05/09/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ARES, G.; ARES, G.; GIMÉNEZ, A.; VIDAL, L.; ZHOU, Y.; KRYSTALLIS, A.; TSALIS, G.; SYMONEAUX, R.; CUNHA, L. M.; MOURA, A. P. de; CLARET, A.; GUERRERO, L.; CARDELLO, A. V.; WRIGHT, A.; JEFFERIES, L.; LLOYD, M.; OLIVEIRA, D.; DELIZA, R.
Afiliação:  Gastón Ares, Universidad de la República, Uruguay; Ana Giménez, Universidad della Republica, Uruguay; Leticia Vidal, Universidad della Republica, Uruguay; Yanfeng Zhou, Sun Yat-sen University, China; Athanasios Krystallis, MAPP Center, Aarhus University, Denmark; George Tsalis, MAPP Center, Aarhus University, Denmark; Ronan Symoneaux, LUNAM Université, France; Luis M. Cunha, Universidade do Porto, Portugal; Ana Pinto de Moura, Universidade Aberta, Porto, Portugal; Anna Claret, IRTA-Food Technology, XaRTA, Spain; Luis Guerrero, IRTA-Food Technology, XaRTA, Spain; Armand V. Cardello, U.S. Army Natick RD&E Center, Natick, MA, USA; Alan Wright, U.S. Army Natick RD&E Center, Natick, MA, USA; Laura Jefferies, Brigham Young University, USA; Michelle Lloyd, Brigham Young University, USA; Denize Oliveira, UFRJ; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Do we all perceive food-related wellbeing in the same way? Results from an exploratory cross-cultural study.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Food Quality and Preference, v. 52, p. 62-73, 2016.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Consumer perceptions; Wellbeing.
Thesaurus NAL:  cultural differences; food technology.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13287 - 1UPCAP - DD
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