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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
30/11/2018 |
Data da última atualização: |
30/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RIBEIRO, A. P. de O.; GOMES, F. dos S.; COSTA, S. D. de O.; SILVA, L. C. P. DA; RIBEIRO, L. DE O.; WALTER, E. H. M. |
Afiliação: |
ANA PAULA DE OLIVEIRA RIBEIRO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; SIMONE DUARTE DE OLIVEIRA COSTA, CTAA; Laurine Cristina Paulo da Silva, UFRRJ; Leilson de Oliveira Ribeiro, UFRJ; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA. |
Título: |
Estudo de viabilidade de culturas probióticas em bebida mista de banana, morango e juçara durante congelamento. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 36., Belém, Pará, 2018. O Uso consciente da biodiversidade: perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos. Anais...Belém: SBCTA, 2018. |
Páginas: |
6 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Juçara; Probiótico; Viabilidade. |
Thesagro: |
Bebida. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00843nam a2200217 a 4500 001 2100502 005 2018-11-30 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIBEIRO, A. P. de O. 245 $aEstudo de viabilidade de culturas probióticas em bebida mista de banana, morango e juçara durante congelamento.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 36., Belém, Pará, 2018. O Uso consciente da biodiversidade: perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos. Anais...Belém: SBCTA$c2018 300 $a6 p. 650 $aBebida 653 $aJuçara 653 $aProbiótico 653 $aViabilidade 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aCOSTA, S. D. de O. 700 1 $aSILVA, L. C. P. DA 700 1 $aRIBEIRO, L. DE O. 700 1 $aWALTER, E. H. M.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pantanal. Para informações adicionais entre em contato com cpap.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
05/11/1996 |
Data da última atualização: |
03/04/2017 |
Autoria: |
CATELLA, A. C.; PETRERE JUNIOR, M. |
Afiliação: |
EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuaria do Pantanal (Corumba, MS); UNESP. Departamento de Ecologia (Rio Claro, SP). |
Título: |
Feeding patterns in a fish community of Baia da Onca, a floodplain lake of the Aquidauana River, Pantanal, Brazil. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
Fisheries Management and Ecology, v.3, p.229-237, 1996. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The stomach contents of 24 species of fish and unidentified species from four genera in a floodplain lake of the Pantanal were studied. Fish were collected during the dry season when the lake was isolated from the main river. A community food ingestion index (feeding index weighted by consumer biomass, FIWCB, where 0 < FIWCB < 1)was calculated to quantify feeding patterns. Detritus and algae ingested by Curimatidae were responsible for 46,5% of the FIWCB, while that for algae ingested by Loricariidae (armoured catfish) accounted for 13,2%. The importance of detritus in fish diets is discussed as a strategy for shortening food chains, thereby increasing community efficiency, and as a consequence, fish biomass. It was learnt that the main route of energy flow inthis perennial lake was through the detritus chain. The floodplain lakes function as a dry season feeding ground for small-sized species of fish, which are potential prey for the more highly valued larger species of fish. |
Palavras-Chave: |
Alimentacao de comunidade; Conteudo estomacal; Feeding index; Fish community feeding; Indice alimentar; Stomach contents. |
Thesagro: |
Cadeia Alimentar; Peixe. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; food chain; Pantanal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01766naa a2200265 a 4500 001 1789891 005 2017-04-03 008 1996 bl --- 0-- u #d 100 1 $aCATELLA, A. C. 245 $aFeeding patterns in a fish community of Baia da Onca, a floodplain lake of the Aquidauana River, Pantanal, Brazil. 260 $c1996 520 $aThe stomach contents of 24 species of fish and unidentified species from four genera in a floodplain lake of the Pantanal were studied. Fish were collected during the dry season when the lake was isolated from the main river. A community food ingestion index (feeding index weighted by consumer biomass, FIWCB, where 0 < FIWCB < 1)was calculated to quantify feeding patterns. Detritus and algae ingested by Curimatidae were responsible for 46,5% of the FIWCB, while that for algae ingested by Loricariidae (armoured catfish) accounted for 13,2%. The importance of detritus in fish diets is discussed as a strategy for shortening food chains, thereby increasing community efficiency, and as a consequence, fish biomass. It was learnt that the main route of energy flow inthis perennial lake was through the detritus chain. The floodplain lakes function as a dry season feeding ground for small-sized species of fish, which are potential prey for the more highly valued larger species of fish. 650 $aBrazil 650 $afood chain 650 $aPantanal 650 $aCadeia Alimentar 650 $aPeixe 653 $aAlimentacao de comunidade 653 $aConteudo estomacal 653 $aFeeding index 653 $aFish community feeding 653 $aIndice alimentar 653 $aStomach contents 700 1 $aPETRERE JUNIOR, M. 773 $tFisheries Management and Ecology$gv.3, p.229-237, 1996.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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