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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
04/12/2015 |
Data da última atualização: |
29/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SENETE, C. T.; CARVALHO, S. S. de S.; MENDES, S. M.; PITTA, R.; DAMASCENO, N.; SANTOS, A. E. dos; MARTINS, L. de O.; RIBEIRO, A. C. G.; ROCHA, M. S.; SILVA, P. D. A. da. |
Afiliação: |
CONSTANTINO TOMAS SENETE, UFSJ, Campus de Sete Lagoas, MG.; SAMANTHA S. DE SOUZA CARVALHO, Bolsista Embrapa Milho e Sorgo.; SIMONE MARTINS MENDES, CNPMS; RAFAEL MAJOR PITTA, CPAMT; NATHALIA DAMASCENO, Bolsista, Embrapa Milho e Sorgo; ALICE E. DOS SANTOS, Bolsista, Embrapa Milho e Sorgo.; LORENA DE OLIVEIRA MARTINS, Bolsista, Embrapa Milho e Sorgo.; ANA CARLA GONÇALVES RIBEIRO, Bolsista Embrapa Milho e Sorgo.; MICHELE SILVA ROCHA, Bolsista Embrapa Milho e Sorgo.; PHILIPE DIOGO ALVES DA SILVA, Bolsista da Embrapa Milho e Sorgo. |
Título: |
Susceptibilidade da população de lagarta-do-cartucho de Sinop-MT à milho Bt expressando diferentes proteínas. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO NACIONAL [DE] MILHO SAFRINHA, 13., 2015, Maringá. Anais... Maringá: Universidade Estadual de Maringá, 2015. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Lagarta-do-cartucho. |
Thesagro: |
Praga de planta; Proteína. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/134909/1/Susceptibilidade-populacao.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
15/12/2022 |
Data da última atualização: |
06/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CARVALHO, L. M. J. DE; BAGANHA, C. DE L.; CARVALHO, J. L. V. de. |
Afiliação: |
LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO, UFRJ; CLAUDIA DE LUCAS BAGANHA, UFRJ; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA. |
Título: |
Antioxidant activity of yellow sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) after dehydration. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, Campinas, v. 42, e35021, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam.) is a plant with great importance in food security, especially in developing countries. Grown in more than 100 countries, it is nutritious and contains high levels of dietary fiber, minerals such as iron and vitamins A, B and C. The aim of this study was to evaluate the antioxidant activity of two cultivars of yellow sweet potatoes Beauregard (biofortified) and Carrot (organic). The ORAC, ABTS and DPPH assays were used to determine the antioxidant activity of raw, bleached and dried sweet potatoes at 40, 50 and 60 o C. The results showed that ORAC assay revealed the highest values for antioxidant activity in all conditions of Beauregard and cv. Carrot were tested. Both cultvars can be be use to elaborate functional products as supplements among others. contributing to the consumption of pro-vitamin A rich foods. |
Palavras-Chave: |
ABTS; DPPH; Ipomoea batatas (L); ORAC; Yellow sweet potatoes. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidant activity; Food technology; Sweet potatoes. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01575naa a2200241 a 4500 001 2149830 005 2023-01-06 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, L. M. J. DE 245 $aAntioxidant activity of yellow sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) after dehydration.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aSweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam.) is a plant with great importance in food security, especially in developing countries. Grown in more than 100 countries, it is nutritious and contains high levels of dietary fiber, minerals such as iron and vitamins A, B and C. The aim of this study was to evaluate the antioxidant activity of two cultivars of yellow sweet potatoes Beauregard (biofortified) and Carrot (organic). The ORAC, ABTS and DPPH assays were used to determine the antioxidant activity of raw, bleached and dried sweet potatoes at 40, 50 and 60 o C. The results showed that ORAC assay revealed the highest values for antioxidant activity in all conditions of Beauregard and cv. Carrot were tested. Both cultvars can be be use to elaborate functional products as supplements among others. contributing to the consumption of pro-vitamin A rich foods. 650 $aAntioxidant activity 650 $aFood technology 650 $aSweet potatoes 653 $aABTS 653 $aDPPH 653 $aIpomoea batatas (L) 653 $aORAC 653 $aYellow sweet potatoes 700 1 $aBAGANHA, C. DE L. 700 1 $aCARVALHO, J. L. V. de 773 $tFood Science and Technology, Campinas$gv. 42, e35021, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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