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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
31/03/2011 |
Data da última atualização: |
23/03/2021 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
RIBEIRO, G. D. |
Afiliação: |
George Duarte Ribeiro, Ex-Pesquisador, Embrapa Rondônia. |
Título: |
Algumas espécies de plantas reunidas por famílias e suas propriedades. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2010. |
Páginas: |
179 p. |
ISBN: |
978-85-98654-06-5 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esta publicação reúne informações sobre as plantas tropicais, com indicações de suas propriedades, seguidamente de suas famílias e nomes científicos. Uma obra destinada a estudantes, produtores rurais e técnicos agrícolas, que precisam ampliar seus conhecimentos sobre as plantas. |
Palavras-Chave: |
Espécies frutíferas. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54453/1/livro-plantastropicais-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
22/01/2024 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
SÁ, W. C. C. dos S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F; PEREIRA, D. M.; SANTOS, F. N. de S.; MACÊDO, A. J. da S.; CRUZ, G. F. de L.; CORRÊA, Y. R.; PEREIRA, G. A.; CESAR NETO, J. M.; ALVES, J. P. |
Afiliação: |
WILMA CRISTINA C. DOS S. SÁ, UFPB; EDSON M. SANTOS, UFPB; JULIANA S. DE OLIVEIRA, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ALEXANDRE F. PERAZZO, UFPI; DANILLO M. PEREIRA, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; FRANCISCO NAYSSON DE S. SANTOS, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; ALBERTO JEFFERSON DA S. MACÊDO, UFV; GABRIEL F. DE L. CRUZ, UFV; YOHANA R. CORRÊA, UFPB; GILDENIA A. PEREIRA, UFV; JOSÉ M. CESAR NETO, UNESP; JOYCE P. ALVES, Federal University ofGrande Dourados, Dourados. |
Título: |
Qualitative evaluation of total mixed ration silage containing forage cactus and guinea grass as a nutritional alternative for feedlot-finished sheep. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
New Zealand Journal of Agricultural Research, Oct. 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/00288233.2023.2274392 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Online. |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the fermentation characteristics,microbial populations, losses, aerobic stability and chemicalcomposition of total mixed ration based on forage cactus anddifferent ratios of Guinea grass at four storage times (7, 15, 60and 100 days). Five diets were formulated with forage cactus asthe main ingredient, with varying Guinea grass inclusion ratios: 0,10, 20, 25 and 30% on a dry matter basis. The experimentaldesign used was a completely randomised design with a factorialarrangement and three replicates. The silages had pH values ofapproximately 4.0. Lactic acid bacteria were predominant in allsilages, and this predominance increased after 7 days of ensilingin all diets, ranging from 8.0–10.1 log10 cfu g−1of silage. Silageswith 10% and 20% guinea grass showed aerobic deterioration,while the others remained stable throughout the aerobic stabilitytest. Guinea grass in combination with forage cactus can beadded in total mixed ration silages up to a level of 30%, withoutcompromising the chemical composition, silage losses orfermentative profile. However, considering aerobic stability, theaddition of 10% and 20% guinea grass resulted in greaterdeterioration after 48 h of exposure to air. |
Palavras-Chave: |
Alternativa nutricional; Perfil de fermentação. |
Thesagro: |
Ácido Orgânico; Capim Colonião; Confinamento; Ensilagem; Forragem; Nopalea Cochenillifera; Nutrição Animal; Ovino; Palma Forrageira; Pastagem; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Forage; Inorganic acids; Megathyrsus maximus; Sheep. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161123/1/Qualitative-evaluation-of-total-mixed-ration-silage-containing-2023.pdf
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Marc: |
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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