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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, D. D. M. Perdas ocasionadas por Aceria guerreronis (Acari: Eriophyidae) em coqueiro anão verde (Cocos nucifera L.) e taxonomia integrativa de ácaros predadores (Phytoseitoae). 2014. 180 f. Tese (Doutorado em Entomologia Agrícola) - Universidade Federal Rural de Pernambuco, Recife.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, D. D. M.; GONDIM JÚNIOR, M. G. C.; FERREIRA, D. N. M. Variabilidade morfométrica de Neoseiulus paspalivorus Athias-Henriot (Acari: Phytoseiidae), potencial predador do ácaro da necrose do coqueiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 24., 2012, Curitiba. SEB - 40 anos de avanços da Ciência Entomológica Brasileira. Curitiba: SEB, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, C. H. C.; PALLINI, A.; PINTO, C. M. F.; VENZON, M.; REZENDE, D. D. M.; FREITAS, R. C. P. de. Caracterização morfológica e classificação da superfície foliar de pimentas quanto à presença de tricomas e domácias. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 2, p. 181-186, abr./jun. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  24/10/2022
Data da última atualização:  11/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ESPERANÇA, V. J. da R.; COELHO, C. C. de S.; TORREZAN, R.; TONON, R. V.; FREITAS-SILVA, O.
Afiliação:  VICTOR JONAS DA ROCHA ESPERANÇA, UNIRIO; CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIRIO; RENATA TORREZAN, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA.
Título:  A review on plant-based tree nuts beverages: technological, sensory, nutritional, health and microbiological aspects.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Properties, v.25, n. 1, 2022. p. 2396-2408.
DOI:  https://doi.org/10.1080/10942912.2022.2134417
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The term tree nuts is used to describe any nut that comes from a tree. The best known and most consumed are almond, Brazil nut, cashew, hazelnut, macadamia, pecan, pine nut, pistachio, and walnut. This consumption has led to their use in the development of plant-based beverages. This review aims to bring information reported in the literature on plant-based beverages made from tree nuts regarding health, technological, microbiological, sensory, and consumer aspects. The bibliographic search covered the articles published between the years 2000 and 2022. In total, 54 articles were selected for this review, which were categorized according to their thematic area as Food technology (n = 37); Nutrition and Health (n = 19); Microbiological aspects (n = 10); and Sensory and consumer studies (n = 12). It was observed that the most mentioned tree nuts were almond, cashew, hazelnut, and walnut, and the lowest mentioned were Brazil nut, macadamia nuts, pine nut, mallow nut, and sapucaia. Finally, this review observed that beverages represent beneficial nutritional and functional profile, but cannot be considered as a substitute, in their entirety, for dairy milk, except in the case of allergies to this food. Technological aspects proved to be positive for obtaining these beverages, with high pressure being the most advantageous. Considered safe and very promising from nutritional, industrial, environmental, and functional aspects.
Palavras-Chave:  NOT MILK.
Thesaurus NAL:  Food technology; Legumes; Nuts; Vegetables.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15374 - 1UPCAP - DD
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