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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
03/09/2012 |
Data da última atualização: |
20/12/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
HASHIMOTO, J. C.; PASCHOAL, J. A. R.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; ASSALIN, M. R.; REYES, F. G. R. |
Afiliação: |
JULIANA CAMPOS HASHIMOTO, UNICAMP; JONAS AUGUSTO RIZZATO PASCHOAL, UNICAMP; SONIA CLAUDIA DO N DE QUEIROZ, CNPMA; VERA LUCIA FERRACINI, CNPMA; MARCIA REGINA ASSALIN, CNPMA; FELIX GUILLERMO REYES REYES, UNICAMP. |
Título: |
A simple method for the determination of malachite green and leucomalachite green residues in fish by a modified QuEChERS extraction and LC/MS/MS. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of AOAC International, Arlington, v. 95, n. 3, p. 913-922, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A simple method using HPLC/MS/MS was developed and validated to determine residues of malachite green (MG) and leucomalachite green (LMG) in fish fillet. A modified QuEChERS (Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, and Safe) technique was used to perform the sample preparation. The optimal extraction and cleanup conditions were established using an experimental design. The validation parameters obtained to determine both MG and LMG complied with the requirements established by regulatory agencies for the presence of such substances in fish, which establish that the method must attain, at least, a minimum required performance limit of 2 ng/g. The accuracy values ranged etween 95 and 107%, and the precision values were lower than 11.2%. The method was used in the analysis of tilapia samples (n = 20) commercialized in Campinas, SP, Brazil. None of the samples presented detectable levels of MG or LMG residues. |
Thesagro: |
Análise química; Cromatografia; Resíduo químico; Tilápia; Toxicologia de alimento. |
Thesaurus Nal: |
Chemical residues; Liquid chromatography; Mass spectrometry; Tilapia (Cichlidae). |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
22/02/2017 |
Data da última atualização: |
04/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
LANA, M. S.; MARTINS, P. do C.; PEREIRA, V. da F. |
Afiliação: |
MANUELA SAMPAIO LANA, CNPGL; PAULO DO CARMO MARTINS, CNPGL; VANESSA DA FONSECA PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Custos de produção crescem 1,23% em agosto |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
ICPLeite. ago. 2016. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Concentrado; Custo de produção de leite; Produção e compra de volumoso; Sal mineral. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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