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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  31/03/2011
Data da última atualização:  17/11/2011
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  VIEIRA JUNIOR, J. R.; FERNANDES, C. de F.; ROSA NETO, C.; DIOCLECIANO, J. M.; MARCOLAN, A. L.; FERRO, G. de O.; ANTUNES JÚNIOR, H.; REIS, N. D.; SILVA, D. S. G. da.
Afiliação:  JOSE ROBERTO VIEIRA JUNIOR, CPAF-RO; CLEBERSON DE FREITAS FERNANDES, CPAF-RO; CALIXTO ROSA NETO, CPAF-RO; JOAO MARIA DIOCLECIANO, CPAF-RO; ALAERTO LUIZ MARCOLAN, CPAF-RO; GILVAN DE OLIVEIRA FERRO, CPAF-RO; Hildebrando Antunes Júnior, UNIRON; Nidiane Dantas Reis, FIMCA; DOMINGOS SAVIO GOMES DA SILVA, CPAF-RO.
Título:  Ocorrência da mela (Thanatephorus cucumeris) em feijão-caupi (Vigna unguiculata (L.) Walp. em Rondônia.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2010.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Rondônia. Comunicado técnico, 354).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho visa a relatar a ocorrência de mela ou teia micélica, causada por (Thanathephorus cucumeris, Anam: Rhizoctonia solani) em feijão caupi no Estado de Rondônia.
Palavras-Chave:  Feijão caupi; Fitopatologia.
Thesagro:  Fusariose; Mela; Thanatephorus Cucumeris.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/46826/1/cot354-mela.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO15069 - 1UMTFL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  06/11/2013
Data da última atualização:  18/07/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SHOCK, C. C.; PINTO, J. M.; LAUBACHER, T. A.; ROSS, R. D.; MAHONY, A. C.; KREEFT, H.; SHOCK, B. M.
Afiliação:  JOSE MARIA PINTO, CPATSA.
Título:  Movement of Escherichia coli in soil as applied in irrigation water.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013.
Páginas:  p. 1-17.
Série:  (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The US Food and Drug Administration (FDA) has proposed that If irrigation water exceeds 235 colony-forming units (CFU) of E. coli /100 ml in any one sample or 126 CFU/100 ml in the average of any five consecutive samples, growers would have to cease using that water in any way that directly contacts the surface of fresh produce (FDA 2013). The FDA has proposed that these E. coli levels are an indication of high risk of bacterial contamination of fresh onion (Allium cepa L.) bulbs regardless of the irrigation system. If onion irrigation exceeds 235 CFU, it is not known whether the contaminated water applied by furrow or drip irrigation actually reaches the onion bulb. Soil could filter E. coli and other bacteria before irrigation water reaches onion bulbs. ?Vaquero? onions were grown on Owyhee silt loam. In our preliminary studies reported here, well water free of E. coli was applied to onions through drip irrigation or through furrow irrigation. A second water source was intentionally enriched with E. coli by being run across a pasture and recaptured prior to use. Furrow and drip irrigation were used to apply this water containing 218 to >2400 MPN/100ml for 11+ hours per irrigation. E. coli was monitored in the soil water at the end of irrigation cycles through direct sampling of the soil. Soil water was also sampled using sterile soil solution capsules (SSSC) to sample E. coli in the soil water that moved into place, to differentiate the movement of soil water from the soil... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Onion.
Thesagro:  Água; Allium Cepa; Bactéria; Cebola; Escherichia Coli; Irrigação.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160937/1/Pinto-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA51071 - 1UPCPL - DD
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