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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  11/11/2021
Data da última atualização:  12/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RODRIGUES, M.; NANNI, M. R.; SILVEIRA, C. A. P.; CEZAR, E.; SANTOS, G. L. A. A. DOS; FURLANETTO, R. H.; OLIVEIRA, K. M. DE; REIS, A. S.
Afiliação:  MARLON RODRIGUES; MARCOS RAFAEL NANNI; CARLOS AUGUSTO POSSER SILVEIRA, CPACT; EVERSON CEZAR; GLAUCIO LEBOSO ALEMPARTE ABRANTES DOS SANTOS; RENATO HERRIG FURLANETTO; KARYM MAYARA DE OLIVEIRA; AMANDA SILVEIRA REIS.
Título:  Mining Co-products as Sources of Multi-nutrients for Cultivation of Brachiaria ruziziensis.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Natural Resources Research, v. 30, n. 1, Feb. 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11053-020-09745-w
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the use of mining co-products from the Irati (rhythmite and bituminous shale) and Corumbataí Formations (clayey siltstone) as sources of multi-nutrients for the cultivation of Brachiaria ruziziensis. The treatments were arranged within the double factorial scheme (7 × 2), completely randomized with 10 replications and placed into pots inside a greenhouse. Two factors were evaluated: the type of co-product and the soil class (Arenosol and Ferralsol). The mining co-products were applied in their isolated form and in composite (blended) form. At 60 and 140 days after the application of treatments, the ions available in the soil were determined. After that, four Brachiaria ruziziensis plants were cultivated per pot. After 40 days of cultivation, the aerial part of the plants was cut. Afterward, the macronutrients, as well as the production of shoot dry mass of the plants, were determined. The application of co-products, in general, increased the pH and the contents of ions available: K+ (Mehlich-1), Mg2+, Ca2+, P, SO42− and Si. As a highlight, at 140 days, rhythmite was the most efficient co-product in increasing pH, Ca2+ and Mg2+, with increases of 23%, 241% and 722% in Arenosol, respectively. Also at 140 days, bituminous shale increased the contents of SO42− by 72% and 427% in Ferralsol and Arenosol, respectively. Moreover, the accumulation of K, Ca, Mg and S, as well as the production of shoot dry mass of Brachiari... Mostrar Tudo
Thesagro:  Brachiaria Ruziziensis; Mineração.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22021 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/08/1996
Data da última atualização:  25/07/2017
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  SOUZA NETO, J. de; BAKER, G.; SOUSA, H. G. de.
Afiliação:  José de Souza Neto, CNPC; Greg Baker, Winrock International / EMBRAPA-CNPC; Helane Guerrra de Sousa, CNPC.
Título:  Mercado potencial do queijo de leite de cabra produzido no Nordeste.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Sobral: EMBRAPA-CNPC, 1987.
Páginas:  6 p.
Série:  (EMBRAPA-CNPC. Comunicado Tecnico, 17).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Frescal; Market economies; Nordeste; Northeast; Temperado.
Thesagro:  Caprino; Comercialização; Leite de Cabra; Mercado; Queijo; Requeijão.
Thesaurus NAL:  Brazil; Commercialization; Goat cheese; Goat milk; Goats.
Categoria do assunto:  --
E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/26811/1/COT-17.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC550 - 1UMTFL - PPFOL 00667FOL 00667
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