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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
29/11/2011 |
Data da última atualização: |
19/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RAUPP, D. da S.; RODRIGUES, E.; ROCKENBACH, I. I.; CARBONAR, A.; CAMPOS, P. F. de; BORSATO, A. V.; FETT, R. |
Afiliação: |
DORIVALDO DA SILVA RAUPP, UEPG; ELISEU RODRIGUES, UFSC; ISMAEL IVAN ROCKENBACH, UFSC; ALINE CARBONAR, UEPG; PRISCILLA FABER DE CAMPOS, UEPG; AURELIO VINICIUS BORSATO, CPAP; ROSEANE FETT, UFSC. |
Título: |
Effect of processing on antioxidant potential and total phenolics content in beet (Beta vulgaris L.). |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Tecnologia de Alimentos, v.31, n.3, p.688-693, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Efeito do processamento no potencial antioxidante e conteúdo de fenólicos totais de beterraba (Beta vulgaris L.). |
Conteúdo: |
The antioxidant capacity of beet is associated with non-nutritive constituents, such as phenolic compounds. The purpose of this research was to evaluate the effect of two different heat-processing techniques (drying and canned) on the antioxidant potential (ABTS) and phenolics content of beets. A forced air circulation dehydrator was used for the drying. Drying at high temperatures (100 + 90 °C/5.6 hours; 90 °C/6 hours) increased the antioxidant potential of the processed products while mild drying conditions decreased it (80 °C/6 hours; 100 + 70 °C/6 hours) or had no effect on it (70 °C/7 hours; 100 + 80 °C/6 hours). For the canned products, the antioxidant potential did not differ according to the pH (4.2 to 3.8) for any of the four acids tested. Some processing methods influenced the antioxidant potential of the processed products, and this was also dependent on changes in the total phenolics content. |
Palavras-Chave: |
Atividade antioxidante; Beet; Compostos fenólicos. |
Thesagro: |
Beta Vulgaris; Beterraba. |
Thesaurus Nal: |
antioxidant activity; phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01875naa a2200289 a 4500 001 1907651 005 2013-02-19 008 2011 bl --- 0-- u #d 100 1 $aRAUPP, D. da S. 245 $aEffect of processing on antioxidant potential and total phenolics content in beet (Beta vulgaris L.). 260 $c2011 500 $aTítulo em português: Efeito do processamento no potencial antioxidante e conteúdo de fenólicos totais de beterraba (Beta vulgaris L.). 520 $aThe antioxidant capacity of beet is associated with non-nutritive constituents, such as phenolic compounds. The purpose of this research was to evaluate the effect of two different heat-processing techniques (drying and canned) on the antioxidant potential (ABTS) and phenolics content of beets. A forced air circulation dehydrator was used for the drying. Drying at high temperatures (100 + 90 °C/5.6 hours; 90 °C/6 hours) increased the antioxidant potential of the processed products while mild drying conditions decreased it (80 °C/6 hours; 100 + 70 °C/6 hours) or had no effect on it (70 °C/7 hours; 100 + 80 °C/6 hours). For the canned products, the antioxidant potential did not differ according to the pH (4.2 to 3.8) for any of the four acids tested. Some processing methods influenced the antioxidant potential of the processed products, and this was also dependent on changes in the total phenolics content. 650 $aantioxidant activity 650 $aphenolic compounds 650 $aBeta Vulgaris 650 $aBeterraba 653 $aAtividade antioxidante 653 $aBeet 653 $aCompostos fenólicos 700 1 $aRODRIGUES, E. 700 1 $aROCKENBACH, I. I. 700 1 $aCARBONAR, A. 700 1 $aCAMPOS, P. F. de 700 1 $aBORSATO, A. V. 700 1 $aFETT, R. 773 $tCiência e Tecnologia de Alimentos$gv.31, n.3, p.688-693, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Algodão. Para informações adicionais entre em contato com cnpa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
25/01/2008 |
Data da última atualização: |
08/02/2008 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Circulação/Nível: |
-- - -- |
Autoria: |
GUIMARÃES, A. de S.; BELTRÃO, N. E. de M.; COSTA, S. G. |
Afiliação: |
Andréia de Sousa Guimarães, UFPB; Napoleão Esberard de Macêdo Beltrão, Embrapa Algodão; Sany Guedes Costa, Estagiária. |
Título: |
Fontes e doses crescentes de adubos orgânicos e mineral no crescimento inicial de PInhão Manso. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 2., 2007, Brasília, DF. Resumos...Brasília, DF: MCT/ABIPTI, 2007. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Disponível também em CD. |
Palavras-Chave: |
Crescimento de pinhão manso; PInhão manso. |
Thesagro: |
Adubo Orgânico. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00656naa a2200181 a 4500 001 1276677 005 2008-02-08 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGUIMARÃES, A. de S. 245 $aFontes e doses crescentes de adubos orgânicos e mineral no crescimento inicial de PInhão Manso. 260 $c2007 500 $aDisponível também em CD. 650 $aAdubo Orgânico 653 $aCrescimento de pinhão manso 653 $aPInhão manso 700 1 $aBELTRÃO, N. E. de M. 700 1 $aCOSTA, S. G. 773 $tIn: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 2., 2007, Brasília, DF. Resumos...Brasília, DF: MCT/ABIPTI, 2007.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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