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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
22/03/1999 |
Data da última atualização: |
22/03/1999 |
Autoria: |
RASSINI, J. B. |
Título: |
Alfafa (medicado sativa L.): estabelecimento e cultivo no estado de Sao Paulo. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Sao Carlos, SP: Embrapa-CPPSE, 1998. |
Páginas: |
27p. |
Série: |
(Embrapa-CPPSE. Circular Tecnica, 15). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Cultivo; Estabelecimento; Medicago sativa l; Sao Paulo. |
Thesagro: |
Alfafa. |
Thesaurus Nal: |
alfalfa. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00562nam a2200205 a 4500 001 1593313 005 1999-03-22 008 1998 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aRASSINI, J. B. 245 $aAlfafa (medicado sativa L.)$bestabelecimento e cultivo no estado de Sao Paulo. 260 $aSao Carlos, SP: Embrapa-CPPSE$c1998 300 $a27p. 490 $a(Embrapa-CPPSE. Circular Tecnica, 15). 650 $aalfalfa 650 $aAlfafa 653 $aBrasil 653 $aCultivo 653 $aEstabelecimento 653 $aMedicago sativa l 653 $aSao Paulo
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
04/08/2009 |
Data da última atualização: |
11/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MANFROI, L.; SILVA, P. H. A.; RIZZON, L. A.; SABAINI, P. S.; GLÓRIA, M. B. A. |
Afiliação: |
LUCIANO MANFRÓI, Centro Federal de Educação Tecnológica de Petrolina; PAULO H. A. SILVA, UFV; LUIZ ANTENOR RIZZON, CNPUV; PRISCILA S. SABAINI, UFMG; M. BEATRIZ A. GLÓRIA, UFMG. |
Título: |
Influence of alcoholic and malolactic starter cultures on bioactive amines. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, London, v. 116, n. 1, p. 208-213, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The influence of alcoholic and malolactic fermentations on the levels of amines in Merlot wines was investigated. Saccharomyces bayanus, S. cerevisiae, Lactobacillus plantarum, Oenococcus oeni (DSM 7008 and 12923) and spontaneous fermentations were used. Four of the 10 amines investigated were detected: spermidine, serotonin, putrescine and cadaverine. When considering the factors independently, the malolactic bacteria significantly affected the levels of serotonin and total amines, whereas the fermentation yeasts significantly affected the levels of spermidine (two way Kruskal?Wallis, p 6 0.05). Spermidine levels were significantly higher in wines produced with S. cerevisiae. Significantly higher serotonin levels were found in wines made with L. plantarum. Putrescine and cadaverine were not detected in wines produced by spontaneous alcoholic fermentation or by L. plantarum. There were significant differences in alcohol content, total and volatile acidity, sulphite levels and taste quality among wines (Tukey test, p 6 0.05). |
Palavras-Chave: |
Amina bioativa; Fermentação maloláctica; Merlot. |
Thesagro: |
Enologia; Fermentação Alcoólica; Vinho. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195568/1/INFLUENCE-OF-ALCOHOLIC-AND-MALOLACTIC.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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