Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  07/03/2017
Data da última atualização:  07/03/2017
Autoria:  DANI, N. P.; RAJALAKSHMI, D.; INDIRA, C. B.; DHANARAJ, S.; RAO, D. N.; MAHENDRAKAR, N. S.
Título:  Meat quality in bannur ram lambs.
Ano de publicação:  1985
Fonte/Imprenta:  The Indian Veterinary Journal, v. 55, n. 12, p. 1094-1099, Dez. 1985.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Carcass traits, meat quality and the difference among sire progeny groups were studied in 78 purebred 9-12-month-old Bannur lambs born to 21 sires. The lambs were slaughtered, dressed and then chilled at 2.degree.-4.degree. C for 24 hr. The percentages of trimmed retail cuts and lean were high indicating superior carcass quality. There was no significant variation among sire progeny groups in meatiness, chemical composition, instrumental and sensory qualities. In range-fed sheep significant differences in live weight and dressing percentages were found between sire progeny groups. Hence these attributes in well-managed flock would serve as reliable criteria in sire selection.
Palavras-Chave:  Carcasses; Qualidade da carne.
Thesagro:  Carcaça; Cordeiro; Ovino.
Thesaurus Nal:  Mutton; Qualitative analysis; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC32918 - 1ADDAP - PP
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional