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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  04/03/1998
Data da última atualização:  16/01/2006
Autoria:  RAMOS, M. L. G.
Título:  Physiological responses of crop legumes to water stress.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Dundee: University of Dundee, 1996.
Páginas:  228 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese Doutorado.
Conteúdo:  The effects of water on growth, photosynthesis and nitrogen fixation in two grain legumes, soybean (Glycine max) and common bean (Phaseolus vulgaris) were studied. Two soybean cultivars, one tolerant (BR-4) and one sensitive (Bragg) to water stress were compared. Stress affected shoot growth and nitrogenase activity of Bragg earlier than BR-4. Further, 24 h after rewatering, following 8d of stress, nitrogenase activity recovered in BR-4, but not in Bragg. Stressed plants of both cultivars had increased amino acid levels in leaves. The major amino acid was proline, representing up to 50% of the total amino acid detected. When water stress was maintained for longer (10 days), both cultivars had much lower amino acid contents in roots, leaves and nodules. However, the tolerant cultivar (BR-4) maintained higher levels of total amino acid in leaves and nodules, while the sensitive cultivar (Bragg) maintained higher levels only in roots. Bragg tended to have lower stomatal conductance and photosynthesis than BR-4, especially at high levels of water stress. BR-4 also had higher RNA content in leaves and nodules, while the sensitive cultivar had higher RNA content in roots. Two Bradyrhizobium japonicum strains, one efficient (CB1809) and one less efficient (29W) were compared in water stressed soybeans. Plants inoculated with 29W produced more nodules, but accumulated less N than those with CB1809, especially in stressed plants. On the other hand, stressed nodules from CB1809 produ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fixação.
Thesagro:  Água; Feijão; Fotossíntese; Glycine Max; Nitrogênio; Phaseolus Vulgaris; Soja; Stress.
Thesaurus Nal:  kidney beans; nitrogen fixation; photosynthesis; soybeans; water.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB2132 - 1ADDTS - --2001.00002
CNPAF13435 - 1ADDTS - --T 013/96RAM1996.00013
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Tabuleiros Costeiros. Para informações adicionais entre em contato com cpatc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  13/09/2010
Data da última atualização:  16/12/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CURADO, F. F.; NUNES, M. U. C.; CARVALHO, L. M. de; OLIVEIRA, I. R. de; RODRIGUES, R. F. de A.
Afiliação:  FERNANDO FLEURY CURADO, CPATC; MARIA URBANA CORREA NUNES, CPATC; LUCIANA MARQUES DE CARVALHO, CPATC; IVENIO RUBENS DE OLIVEIRA, CPATC; RAQUEL FERNANDES DE A RODRIGUES, CPATC.
Título:  Experiment with family farmes on teh production of fennel (Foenuculm vulgare Mill) in ecology bases in Sergipe's Semi-Arid region.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa. Science and horticulture for people: programme & book of abstracts. Lisboa: ISHA, 2010. Sm08.271.
Descrição Física:  Resumo em anais.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Erva-doce; Resumo em anais.
Thesaurus NAL:  fennel.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC21698 - 1UPCRA - DD
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