Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  11/09/2015
Data da última atualização:  11/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GALON, L.; CONCENCO, G.; PERIN, G. F.; SILVA, A. F. da; FORTE, C. T.; DAVID, F. de A.; RADÜZ, L. L.; RADUNZ, A. L.; ANDRES, A.; TIRONI, S. P.; CONCENÇO, S. E.
Afiliação:  GERMANI CONCENCO, CPAO; ALEXANDRE FERREIRA DA SILVA, CNPMS.
Título:  Comparison of experimental methods to assess the competitive ability of weed species.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  American Journal of Plant Sciences, v. 6, p. 2185-2196, Aug. 2015.
DOI:  dx.doi.og/104236/ajps.2015.613221
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Competition between crops and weeds interfere on growth and development with harm to one or both, in different ways. To quantify these differences in competition, additive and replacement series study methods are most often used, each with different characteristics and goals. Therefore, we aimed with this work to study interspecific competition between plants of soybean and corn against the weeds Bidens pilosa (beggartick) and Digitaria insularis (sourgrass), by two experimental methods of study: additive and replacement series (substitutive) experiments. Initial tests were performed prior to the installation of replacement series experiments to describe the intra-specific competition features for all species. For additive experiments these are unnecessary. To compare the methods of study, there were two sets of trials (an additive and a substitutive) installed under greenhouse, during the growing season 2013/14. Variables analyzed were leaf area and dry weight of shoots of crops and weeds, at 50 days after emergence. The results were analyzed according to the methods used, these being compared. It was found that the additive method supplied results most prone to be applied in the field, while the replacement series (substitutive) method was more appropriate for studies that aimed to provide detailed scientific information regarding the proportions of plants and coefficients describing the behavior of the species community.
Palavras-Chave:  Planta daninha.
Thesagro:  Erva daninha; Glycine max; Milho; Soja; Zea mays.
Thesaurus Nal:  Weeds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129434/1/Comparison-experimental.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138934/1/AJPS-2015083115160369.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS26644 - 1UPCAP - DD
CPACT18891 - 1UPCAP - DD
CPAO35841 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 4
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoGIRARDI, C. L.; LUCCHETTA, L.; REST, B. van der; LATCHÉ, A.; PECH, J.-C. Biotecnologia e genética pós-colheita: retrospectivas e perspectivas. In: NASCIMENTO, L. M. do; De NEGRI, J. D.; MATTOS JUNIOR, D. de. (Org.). Tópicos em qualidade e pós-colheita de frutos. Campinas: Instituto Agronômico: Fundag, 2008. p. 49-66.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoEBERTHAMM, T. B.; ZANUZO, M. R.; LUCCHETTA, L.; FERRI, V. C.; ANTUNES, P. L.; GIRARDI, C. L.; FACHINELLO, J. C.; SILVA, J. A.; HOOKO, V.; ROMBALDI, C. V. Manejo do resfriamento e da classificação de Pêssegos cv Granada na ocorrência de podridões e qualidade para consumo. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 30, n. 4, p. 885-891, 2008.[online]
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoROMBALDI, C. V.; SILVA, J. A.; NORA, L.; LUCCHETTA, l.; ZANUZO, M. R.; PEGORADO, C.; FERRAREZE, J. P.; DAL CERO, J.; BRACKMANN, A.; GIRARDI, C. L. Mecanismos bioquímico-moleculares da perda de suculência Em pêssegos e melões. CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 20., 2006, Curitiba. Alimentos e agroindústrias brasileiras no contexto internacional: anais. Curitiba: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2006. n. 1175, p. 1269.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoPEGORARO, C.; ZANUZO, M. R.; CHAVES, F. C.; BRACKMANN, A.; GIRARDI, C. L.; LUCCHETTA, L.; SILVA, J. A.; ROMBALDI, C. V. Physiological and molecular changes associated with prevention of woolliness in peach following pre-harvest application of gibberellic acid. Postharvest Biology and Technology, Amsterdam, v. 57, n. 1, p. 19-26, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 4
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional