Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  02/07/1996
Data da última atualização:  08/02/2008
Autoria:  BOSCHETTI, G. N.; QUINTERO, C. E.; BENAVIDEZ, R. A.
Título:  Caracterizacion factor capacidad buffer de fosfatos en suelos de Entre Rios, Argentina. su relacion con algunas propiedades edaficas.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.1, p. 329-330.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Entre Rios; Propriedades: Argentina; Solos.
Thesagro:  Fosfato.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC11449 - 1EMBPL - --631.4C749r1996.00006
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/01/2017
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASSUR, R. de C. M. R.; BARROS, J. Q.; LIMA, P. C. P.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; SILVA, D. J.
Afiliação:  Rita de Cássia Mirela Resende Nassur, Professor, Bahia State University, Juazeiro, BA, Brazil; Juliana Quixaba Barros, Biology Student, Petrolina, PE, Brazil; Palloma Cavalcante Pereira Lima, Biology Student, Petrolina, PE, Brazil; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; DAVI JOSE SILVA, CPATSA.
Título:  Sugar content during maturation of Syrah grapes according to vine fertilization.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016.
Páginas:  p. 54.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The viticulture in the semi-arid region, especially at the São Francisco Valley, Brazil, stands out on the national scene with high yields and high quality of the produced grapes, mainly regarding the sugar content. This fact is due to soil and climatic conditions of the region and the availability of water resources that favors the vine production all over the year. The accumulation of sugar in the grapes is essential for winemaking process, since it is necessary for alcohol production by yeasts, which contributes to wine aroma and taste. The aim of this study was to evaluate the fructose content on Syrah grapes during maturation, according to potassium and nitrogen fertilization on vines. At Embrapa Semi-arid experimental field, in Petrolina, PE, Brazil, Syrah vines, in four blocks and drafted on Paulsen 1103 rootstock, fertilized with 0 (control - Treatment 1) or with 120 kg ha-1 of nitrogen, 120 kg ha-1 of K2O, as potassium nitrate and urea (Treatment 2) were evaluated from 105 days after pruning and at five stages (points) before harvest, according to the fructose accumulation of the fruit, collecting 50 berries per each treatment and evaluation time.
Palavras-Chave:  Maturação da uva; Teor de açúcar; Uva Syrah.
Thesagro:  Adubação; Uva.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152849/1/Giuliano-p54-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16982 - 1UPCRA - DD
CPATSA56279 - 1UPCRA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional